Fyra boenden drabbade – kommunen avråder från besök

Även Varbergs kommun vädjar nu till anhöriga om att minimera antalet besök på äldreboenden. Smittan sprider sig snabbt och i nuläget är fyra boenden konstaterat drabbade av corona.

ANNONS
|

Varbergs kommuns socialchef Anna-Lena Sellergren blev senast uppdaterad på det aktuella smittoläget inom äldreomsorgen under torsdagen.’

– Då var läget sådant att vi har 20 smittade inom våra verksamheter, 15 på särskilt boende och 5 inom hemtjänst. 4 boenden är drabbade, berättar Sellergren på fredagsförmiddagen.

Kommunen vädjar nu till anhöriga om att minimera sina besök på äldreboendena.

– De nya råden från Folkhälsomyndigheten var inte utformade på ett sådant sätt att vi kan meddela ett förbud. Men vi vill gärna minimera antalet personer som rör sig inne på våra verksamheter och vädjar om att avstå från alla besök som inte är helt nödvändiga, säger Sellergren.

ANNONS

Hon säger att smittspridningen är oroande men att förutsättningarna inom äldreomsorgen på många sätt är bättre nu än i våras.

– Vi har helt andra förutsättningar för provtagning och smittspårning nu och det innebär också att fallen upptäcks i ett betydligt tidigare skede. Den generella bilden är därför att vi har färre som blir svårt sjuka nu, säger hon.

Även i Falkenbergs kommun har samma linje tidigare aviserats.

ANNONS