Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Sålt. Det har tidigare varit asylboende och nöjespark. Nu ska det bli bostäder för varbergarna. Foto: Carin Rudehill

Fun City blir bostadsområde

Ett konsortium av fastighetsägare har köpt Fun City. Planen är att bygga upp ett helt nytt bostadsområde.…– Vi vill göra något riktigt bra för Varberg, säger Tony Sjöström som är en av köparna.

Ett köpeavtal har skrivits på och nu står det klart att Fun City och tillhörande Björkgården i Himle har sålts till en grupp av fyra lokala fastighetsbolag. Tony Sjöström, från Sjöströms Fastigheter Varberg, är en av köparna. Och han har stora ambitioner.
– Varberg behöver bostäder och i Fun City-området finns goda förutsättningar för att bygga ett trevligt bostadsområde. Där finns en kuperad terräng och det kan bli en väldigt trevlig miljö att bo i, säger Tony Sjöström.

De flesta är nog bekanta med området. Nöjesparken Fun City har varit nedlagd sedan 2012 men Björkgården har de senaste åren fungerat som asylboende. De sista flyktingarna lämnar anläggningen nu i sommar. Fastighetsgruppen får tillträde till området den 2 oktober. Den tidigare ägaren Pierre Heramb är nöjd med de nya ägarna.
– De är seriösa aktörer och fantastiska entreprenörer. Det här kommer bli fantastiskt för Varberg. det är jag övertygad om, säger han.

Vad för typ av bostäder Tony Sjöström och hans partners planerar att bygga är enligt honom för tidigt att säga. Men idén om att bygga ett nytt bostadsområde har funnits en tid.
– Vi började prata om det i våras. Vi som är inblandade i det här känner varandra sedan tidigare och vi delar samma vision. Vi är ett gott gäng med som kompletterar varandra väl, kan man säga, säger Tony Sjöström.

Oavsett vad det blir för typ av bostäder i stället för den gamla nöjesparken vill de nya fastighetsägarna ha en god kontakt med Varbergs kommun. HN har tidigare rapporterat om försäljningen av Fun City och Björkgården och då menade kommunen att de visat intresse av att köpa marken. Men enligt Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande, finns det inga hard feelings.
– Vi tycker det här är jättebra och jag är övertygad om att köparna kommer få det att hända grejer fort. Och vi kommer nog vara inblandade i det här.

Enligt Ann-Charlotte Stenkil är det på många sätt positivt att just de här företagen har köpt Fun City och Björkgården. Hon ser fram emot ett samarbete med Tony Sjöström och fastighetsgruppen.
– Under sommaren kommer vi att prata ihop oss med Varbergs kommun och vi kommer att ha en pågående dialog. Som sagt, vi har stora ambitioner för Varberg.