Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Fullt utvecklad brand i Nordvära

På tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis till Nordvära i Väröbacka med anledning av en fullt utvecklad brand i ett garage. Ett närliggande boningshus var hotat – men senare meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll och att garaget skulle få brinna ner helt.

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten klockan 21.45 på tisdagskvällen. En fullt utvecklad brand hade brutit ut i ett större garage i Nordvära.

– Vi är på plats med två enheter där och det brinner för fullt, säger Mats Rydberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, strax efter att larmet kom in.

Till en början hade räddningstjänsten inga uppgifter om vad som förvarats i garaget eller om det fanns några gasol eller gastuber i byggnaden.

– Det är personen som bor där själv som larmat och vi håller på att ta reda på vad som finns i byggnaden, säger Mats Rydberg.

Garaget går inte att rädda

Garaget ligger i anslutning till ett boningshus och räddningstjänsten försökte förhindra elden från att sprida sig dit.

– Det är ungefär fem till sex meter ifrån boningshuset och vi arbetar med att försöka kyla ner det för att inte elden ska spridas, säger Mats Rydberg.

Vid 22.20 meddelade räddningstjänsten att garaget kommer att få brinna ner.

– Taket håller på att ge med sig nu. Garaget får brinna ner under kontrollerade former och vi jobbar fortfarande med att undvika att elden sprider sig till boningshuset, säger Mats Rydberg.

Spärras av för teknisk undersökning

En dryg timme senare meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll och att det inte längre fanns någon spridningsrisk till boningshuset.

– Väggar och tak har rasat in, så nu finns det inte längre någon spridningsrisk. Nu är vi kvar på plats och arbetar med eftersläckning. Det ligger plåt där som ska lyftas väck och släckas under, säger Mats Rydberg.

Räddningstjänsten väntas vara kvar på plats en stund till och kommer att ha kvar en eller två personer i några timmar som ska kontrollera att branden inte blossar upp på nytt.

Polisen är på plats och kommer att spärra av platsen för en teknisk undersökning och enligt Johan Josarp, polisens vakthavande befäl i Väst, har man upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Det har inte blivit några personskador, utan enbart materiella skador på garagebyggnaden, säger Josarp.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här