Danspedagogen Viktoria Jonsson och blåsinstrumentläraren Carl Lundin, från kulturskolan, lärde barnen att spela blockflöjt i olika toner.
Danspedagogen Viktoria Jonsson och blåsinstrumentläraren Carl Lundin, från kulturskolan, lärde barnen att spela blockflöjt i olika toner.

Fullt blås på temalektion

På måndagar har förskoleklassen Båten på Bläshammarskolan seglat ut på äventyr som sträcker sig över kulturer, språk och att våga vara den man är. Under våren har temat varit musik och dans.

ANNONS
|

”Olika är bra” heter projektet som genomförs i förskoleklassen Båten. Och olika är bra på många olika sätt. Det kan handla om olika språk, kulturer och länder.

– Olika är bra handlar om att ingen elev ska gå ut från denna skola och köpa lätta argument som rör främlingsfientlighet, men det handlar också om att våga vara den man är, säger förskolläraren Anette Bengtsson som driver projektet tillsammans med Hanna Jönsson och Veronica Eriksson.

Musikalisk resa

Tidigare har klassen fått lära sig att räkna till tio på olika språk, målat flaggor och fått möta personer från olika länder. Under våren har Båten samarbetat med kulturskolan i ett skapande skola-projekt. Det har blivit en musikalisk resa.

ANNONS

– Det handlar om att våga uttrycka sig i dans och musik. Att bli trygg i sig själv och att våga röra sig till musik, säger Anette Bengtsson.

Under de sju ”Olika är bra”-dagarna har barnen fått prova på flera instrument och dans.

– Vi har haft med instrument från olika ställen i världen som passar in på temat. Det är mycket instrument där man får spela ihop och samarbeta, säger Carl Lundin på kulturskolan.

Senare i vår anordnas Bläshammardagen med en loppis där intäkterna går till Hungerhjälpen.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

ANNONS