Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frispark fick Bois på fall mot Falkenbergs FF

Två dominanta fotbollsföreningar med historiskt herravälde vill satsa på damer. I söndags möttes Bois och Falkenberg. När lagen möttes sken solen och regnet öste om vartannat.

Ett indirekt frisparksmål i slutminuterna blev avgörande i den märkliga matchen på Påskbergsvallen. När solen sken spelade Bois bländande. När åskan hotade i bakgrunden, brakade det loss på den exemplariskt skötta gräsmattan. Det falkenbergska segermålet dundrades upp i nättaket.

– Klart att det är en tuff match och vi har inte marginalerna med oss. Tjejerna gjorde en hundraprocentig insats, säger tränare Martin Enander.

När ett lag dominerat, och den ena gröna vågen efter den andra sköljt över Falkenberg, är det inget önskemål att få en indirekt frispark mot sig från sex, sju meters avstånd.

– Inget att säga om – det är ett tillbakaspel men tidpunkten är väldigt illa vald. Det är svårt att resa sig efter det, säger Enander.

Matchen var i sig en dallrande kamp. För att vinna serien bör seriesegraren i stort sett gå rent för att hålla undan. Varbergs Bois har en uttalad målsättning att klättra. Falkenbergs FF:s planer är liknande. Dessutom vill Norvalla blanda sig i leken, med stora möjligheter att bråka med syrrorna.

Om du letar efter talanger inom Varbergfotbollen så är de inte helt lättfunna. På damsidan finns det flera tjejer som kan bli bra. Banans yngsta Emilia Elisson är en riktigt härlig talang. Hon är bara 15 (fyller 16 i augusti) och har allt det där man vill se – fart, teknik och ett mod att utmana en eller ett par motståndare. En fröjd att skåda, helt enkelt.

Emilia är förstås redan upptäckt av de blågula. Det som kan störa är den pågående pandemin. Det blir inte så mycket med det landslagsmässiga lägerlivet i dessa tider.

– Vi hade så många lägen, så synd. Vi borde ha fått in ett par mål.

Hur ser det ut med de blågula planerna?

– Det blir inte så mycket just nu, men jag kanske får chansen att spela i landslaget lite senare i sommar.

Du känner att du är under radarn?

– Ja, jag har kontakt med en spelarutbildare, men nu händer det inte så mycket.

Hur ser du på möjligheterna med Bois?

– Vi har stora förväntningar på oss och vi satsar hårt.

Det måste ha varit en märklig match att spela: Först 30 grader och kokande atmosfär. Sedan ett drastiskt temperaturfall.

Hur lägger man upp en sån match?

– Ingen visste nog och var nog förberedd. Jag spelar hellre i regn. Det är jobbigare att få solen i ögonen när man springer.

Slutminuter efter en nervfylld kamp. Bois har dominerat medan Falkenbergs FF har försvarat sig alldeles utmärkt. Då kommer det: Ett mål på indirekt frispark – det var det som fick Varbergs Bois att falla tungt mot Falkenbergs FF.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här