Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Från bloggare till digital entreprenör

En böljande morgonrock, stilleben på köksbordet och en saltstänkt brygga. I bloggen Krickelin postar Kristin Lagerqvist bilder på vardagliga upplevelser med hemmets sköna interiör och trädgård som fond.

 – Jag vill inspirera andra att ta vara på det härliga i vardagen, småsaker som inte behöver kosta pengar, säger hon och nämner kvällsbad eller en picknick i skogen.
Kristin Lagerqvist, som i fjol utsågs till Årets kreativa företagare i Varberg, har ständigt nya projekt på gång. 
Som företagare beskriver hon sig med orden ”orädd utan att vara naiv”. 
– Jag har aldrig gjort något överilat dumt som har satt mig i någon ekonomisk knipa. Men de dörrar som har stått öppna har jag gått in genom, säger Kristin som menar att fördelen med hennes verksamhet är att den har byggts upp stegvis.
En stark influencer
Numera står karriären stadigt på tre ben. Främst är hon en influencer (ett annat ord för bloggare).  Dessutom driver hon webbutiken For good luck tillsammans med kollegan Miranda Johannson samt en egen frilansverksamhet inom foto. Och genom sin välbesökta blogg och instagramkontot med nästan 50 000 följare har hon marknadsföringskanalerna att nå ut.
– Allt bygger på att jag är aktiv på sociala medier eftersom det är mitt fönster. Och är jag inte det, kan inte det andra leva heller, säger hon.
Enligt Kristin Lagerqvist är det snabbheten i att ta en bild till att få ett omedelbart resultat på bloggen som gör att den digitala karriären passar henne.
– Jag har sjukt dåligt tålamod. Min man brukar säga att ”om något tar längre tid än en eftermiddag tycker du det inte är lönt att göra”. Och det stämmer.
Vad vill du att andra ska säga om dig?
– Jag vill gärna upplevas som genuin, ödmjuk och kreativ – och inte stroppig. När man växer som företagare är det uppenbarligen jobbigt för vissa och det händer att jag får nättroll i kommentarfälten, även om det händer sällan. Det måste jag kunna förhålla mig till på ett ödmjukt sätt. Jag är mjuk men samtidigt kan jag skaka av mig saker.
Vad då för saker, vad får du kritik för?
 – Att jag ger en falsk bild av verkligheten, att jag målar upp något slags perfekt liv. Men jag visar ju naturligtvis bara upp en del och inte hela mitt liv. Jag har ju problem som alla andra men de delar jag inte med mig av på bloggen, jag har ju tre barn och en man att ta hänsyn till. För vissa kanske det känns som ett liv med filter på men jag upplever att de flesta faktiskt väljer ut vad de vill dela med sig av på sociala medier.
Vad går du igång på?
– Jag går igång på möten med andra kreatörer och naturupplevelser ger mig jättemycket inspiration. Jag har aldrig drivits av pengar utan mer av äventyr och upplevelser. Jag kan jobba hur mycket som helst eftersom jag tycker det är så himla roligt.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här