Frätande kurser och änglalik sång är Sandras melodi

Varberg: När man ska på kurs hemma hos Sandra Jansson i Valinge är det skyddskläder som gäller. Här hanteras frätande vattenlösningar.

ANNONS
|

Sandra Jansson i Valinge ville inte tvåla in sina barn med kemikalier. Det blev grunden till företaget Keep it natural med egen tvåltillverkning och tvålkurser.

På kurserna är det skyddsglasögon och handskar som gäller.

– Man gör tvål av fetter och lut, och lut är frätande så in i bänken. Man behöver ha vissa kemiska kunskaper och blanda i rätt ordning, annars kan man få frätskador på huden och på kläder. Men så länge man vet vad man gör är det ingen fara att hantera, säger hon.

Tvålarna är Keep it naturals huvudfokus, men Sandra Jansson sysslar med så mycket inom ramen för företaget. Det är meditationsvandringar, naturlig hästhantering och sångbokningar.

ANNONS

– Den röda tråden är att det är saker som ger mig och förhoppningsvis andra energi, säger hon.

Återhämtade sig i naturen

Utöver företaget jobbar Sandra som musiklärare. För sex år sedan drabbades hon av en utmattningsdepression.

– Att vara musiklärare är världens roligaste yrke, men sedan jag gick in i väggen har jag inte kunnat jobba heltid. Just nu jobbar jag halvtid med det, och låter företaget stötta upp ekonomiskt samtidigt som jag får energi tillbaka av det.

För att återhämta sig tog hon naturen till sin hjälp. Det är den biten hon gärna vill dela med sig av i de meditationsvandringar hon håller i.

– När man är utbränd kanske man inte sätter igång med en milslång vandring, men att över huvud taget vistas i naturen är jättebra. Jag gillar att sätta mig i mossan vid en bäck, ge hunden ett hundben och bara sitta och titta lite, säger hon.

Som sångerska tar hon emot bokningar för högtider som bröllop och begravningar.

– Jag har en klassisk sångröst, ljus och klar. Vill du ha världens hårdrockslåt på ditt bröllop kanske det inte är mig du anlitar om man säger så, säger hon.

Att starta upp ett företag med kurser mitt i en pandemi var inga större problem för Sandra.

ANNONS

– Jag har sagt redan från början att jag vill ha få personer på kurserna för att göra det mer intimt och exklusivt. Så det går att hålla avstånd också, säger hon.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

ANNONS