Fotbollsfestival med hundratals aktörer

Ungdomsfotbollen behöver ett lyft. Barnfotbollsfestivalen på Håsten den 16 juni ska få folk att uppleva den nya spelmodellen.

ANNONS

Ungdomsfotbollen har gått igenom en ordentlig omställning som ska tillgodose barnens förutsättningar. Svenska Fotbollförbundet ville komma bort från tävlingsmomentet och fokuseringen på att räkna tabeller. Samtidigt försvann möjligheten att vinna cuper för de allra yngsta. Den enorma reformationen på den gröna ytan har gett oss tremannafotboll för de allra yngsta och spel med fem-, sju- och niomanna för de lite äldre. Allt för att fler ska vara delaktiga under match.

Trönninge BK fick idén, motion la de till Varbergs Fotbollsallians som nappade. TBK får det första arrangemanget att samla alla kommunens fotboll föreningar med ungdomslag 7-9 år. Söndagen före midsommar blir dagen. Henrik Bertilsson är ledamot i styrelsen i Trönninge BK.

ANNONS

– Vi räknar med en heldag med omkring 800 deltagare som samlas på en plats. Eftersom planerna är lite mindre för ungdomsfotbollen, tar det inte mer spelyta än motsvarande 1,5 elvamannaplan. Föreningar behöver inte ha en så stor anläggning för att arrangera en sån här dag.

Runt fotbollen arrangeras kringaktiviteter med plats för prova-på-fotboll.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

ANNONS