Företagare hoppas på träffar i Kärleksparken

Den 22 - 24 juli testar nya företagare sina affärsidéer på Silicon Halli som är en del av Halliforniafestivalen i Kärleksparken.

ANNONS
LocationKärleksparken||

In i det sista var det osäkert för arrangörerna vilka restriktioner som skulle gälla för Silicon Halli och Hallifornia, som i vanliga fall drar runt 40 000 besökare. Nu är det klart att det blir en festival i Kärleksparken, för 600 personer i taget. Förutom Silicon Halli blir det yoga, actionsport, mat och dryck, musik och sedvanlig Halliforniastämning. För företagarna i Silicon Halli blir festivalen en bra träffpunkt.

– Det avgörande för ett nytt företag är att utveckla produkterna tillsammans med kunderna, säger Tobias Tisell, en av projektledarna för Silicon Halli. Festivalen är en chans att få kontakter och testa idéerna.

ANNONS

”Tillsammans böjde vi till ett lås”

På Silicon Halli ordnar de nio utvalda företagarna workshops för att presentera sina produkter och få respons. Det är sista steget efter fyra träffar och fyra månaders hjälp av en affärsutvecklare att analysera sin affärsidé. Tre av företagarna finns i Varberg.

Akash Gaur som är från Indien är gift med Ebba Järnefors och har varit i Varberg i åtta månader.

– Jag hade tur som fick kontakter som kunde hjälpa mig med SneakUp, säger han. Appen visar vad som finns i närheten, till exempel notiser om en restaurangmeny, eller produkter i en affär.

Ebba har också en del i företaget.

– Det kommer information om personerna i närheten också och så finns ett chattsystem. Jag tror det kommer att finnas en efterfrågan på appen, säger hon.

Tore Rydberg har hittat på Locklåset till sopkärl.

– Jag körde runt i min minitaxi, Max-1, och började tänka på hur många sopkärl det är som har blåst omkull och började fundera på hur man skulle kunna se till att soporna inte blåser ut. Så jag åkte upp till en kompis och tillsammans böjde vi till ett lås. Men jag tycker det är roligast att hitta på produkten, så jag är glad att jag får hjälp med utveckling och marknadsföring.

ANNONS

Hundleksak av återanvända spengummin

Tove Myrberg har med sig hundleksaken som är gjord av återanvända spengummin och textilier. Spengummin används till att mjölka kor, men slängs efter ca ett halvår.

– Vi ville gärna ta vara på dem. Vi kom på den här idén i gymnasiet när vi var med i UF-företagen och vi vill gärna fortsätta driva företaget.

Den som vill vara med och titta på företagens produkter och komma med synpunkter kan boka en tid på www.hallifornia.se.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

ANNONS