Barnaktiviteterna Knatteskutt och Djungelgympa, som anordnas av Einar Sports, har under flera år sysselsatt många barn i såväl Varberg som hela landet. Här är en bild från kursen Knatteskutt för några år sedan.
Barnaktiviteterna Knatteskutt och Djungelgympa, som anordnas av Einar Sports, har under flera år sysselsatt många barn i såväl Varberg som hela landet. Här är en bild från kursen Knatteskutt för några år sedan. Bild: Arkivbild: Benjamin Andreasson

Föräldrar rasar mot Einar Sports – för uteblivna barnaktiviteter i Varberg

Gång på gång i höst har företaget Einar Sports skjutit fram sina organiserade aktiviteter för barn i Varberg. Nu är flera föräldrar oroliga att barnen tvingas vara utan sysselsättning under hösten.
– Det är jättedåligt, min son har verkligen sett framemot det här, säger Nathalie Wutkowska.

ANNONS
|

Einar Sports har länge varit verksamt i Varberg genom de populära kurserna Djungelgympa och Knatteskutt, som sysselsätter mängder med barn i olika åldrar.

Höstens program skulle egentligen varit i full gång sedan början av september. Men på grund av lokal- och ledarbrist har aktiviteterna tvingats ställas in flertalet gånger, och än kvarstår problemen.

Det har gett upphov till stor ilska bland föräldrar. I Facebook-gruppen ”Mammor i Varberg” skrivs det bland annat att det är ”fruktansvärt dåligt hanterat” och ”väldigt oseriöst”.

En som är frustrerad är Nathalie Wutkowska.

– Det är väldigt dåligt. Jag anmälde min tvåårige son till Djungelgympa och vi har sagt till honom flera gånger att nu blir det gympa, gympa, gympa, men så har det blivit inställt. Jag har även förstått att det varit problem kring Knatteskutt, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Man har betalat 1200 kronor, då tycker jag att det ska vara uppstyrt och att man får något för pengarna.

”Nu är det för sent”

Hon menar även att det infunnit sig en stor osäkerhet då det varit många turer fram och tillbaka den senaste tiden.

– Vi har fått mängder med mejl och sms. För ett tag sedan fick vi meddelande klockan tolv på fredagen att det äntligen skulle starta till helgen men halv sex fick vi igen att det var inställt, säger Nathalie Wutkowska.

Då de flesta andra barnaktiviteter redan är fullbokade är flera föräldrar nu oroliga att sina barn ska bli utan sysselsättning i höst.

– Min son har verkligen sett framemot det här, och nu är det för sent att gå med i något annat vilket känns väldigt tråkigt.

Einar Sports besvarar kritiken

Nu bemöter Einar Sports vd Linda Norlin kritiken som har riktats mot företaget och dess verksamheter i Varberg.

– Jag har full förståelse för att det finns en frustration. Jag är själv mamma och vet hur besvikna barnen kan bli, säger hon.

Vd:n förklarar hur hon ser på den kaotiska situationen som uppstått.

– Vi har haft det jättestruligt i Varberg. Vi hade en ledare som sa upp sig precis innan kursstart och då stod vi i panik över att vi var tvungna att hitta en ny, vilket inte alltid är så lätt. Då fick vi skjuta på starten. Sedan hittade vi en ny som därefter var med om en olycka och kunde därför inte fortsätta hos oss, så nu står vi utan ledare igen.

ANNONS

– Det är maximal otur skulle jag säga, men vi får ta till oss detta. För att säkerställa kanske vi ska försöka ha två ledare på plats framöver, för besvikna barn är det sista vi vill ha.

Hoppfull trots kaotiska läget

Linda Norlin poängterar att de drabbade kunderna kompenserats genom att få tillbaka halva kursavgiften, och signalerar för att kursen Djungelgympa ser ut att kunna starta kommande helg.

– Det är tanken, vi försöker vända på varenda sten. Det görs intervjuer och det ser positivt ut, men jag vågar inte säga mer än så.

Är ni oroliga att några kommer hoppa av?

– Alla barn är kvar på listan, så jag hoppas att de stannar. Men självklart finns det en risk att mista någon som är väldigt besviken.

Så du är ändå hoppfull kring framtiden?

– Absolut, vi har varit verksamma i Varberg i många år och har alla planer på att fortsätta med det. Om någon ledare skulle behöva åka långt för att det ska funka får vi lösa det. Vårt mål är att barnen ska få det som de har anmält sig till.

ANNONS