Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flicka överfallen vid Furubergsskogen

Under fredagsmorgonen ska en yngre flicka ha blivit överfallen av en man vid Furubergsskogen i Varberg. En anmälan om försök till våldtäkt är upprättad och polisen söker nu efter vittnesuppgifter till händelsen.

Det var klockan 07.45 på fredagsmorgonen som en flicka blev överfallen av en man vid Furubergsskogen i Varberg. Mannen ska ha hållit fast flickan i armen, men flickan lyckades ta sig loss och fly från platsen på sin cykel.

Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler vill inte gå in på några närmare detaljer kring händelsen.

— Vi kan inte gå ut med några detaljer. Dels är mannen inte gripen, dels har vi inte fått till oss de vittnesuppgifter som vi vill få till oss än, säger han.

Polisen söker efter vittnesuppgifter till händelsen. Bland annat ska en kvinna med hund ha befunnit sig i närheten av platsen vid den aktuella tidpunkten.

— Vi har uppgifter om en kvinna som eventuellt skulle kunna ha vittnesuppgifter och henne vill vi komma i kontakt med. Det kan också finnas andra vittnen som inte är uppmärksammade och de får gärna höra av sig, säger Hans-Jörgen Ostler.

Föräldrar har blivit informerade genom Unikum

Anna Hedström arbetar som rektor på Furubergsskolans förskola och fritidshem, som ligger i närheten av Furubergsskogen. Hon berättar att förskolan skickat ut information om händelsen till barnens föräldrar genom skolplattformen Unikum.

— Polisen har varit i skogen här och vi har pratat med dem. De ansåg att vi inte behövde införa någon åtgärd i dagsläget, säger hon.

Fler skolverksamheter i närheten av Furubergsskogen har skickat ut information om händelsen till elevernas föräldrar. Vilka skolor som gått ut med informationen har varit upp till rektorerna. Det berättar Johan Berntsson, grundskolechef i Varbergs kommun.

— Jag har pratat med en skola som varit i kontakt med polisen och det är inget som indikerar att våra elever inte ska kunna röra sig till och från våra skolor, säger han och fortsätter:

— Känner man sig orolig så kontaktar man rektorn där man har sina barn. Får vi någon annan information från polisen så kommer vi naturligtvis att informera om det för vårdnadshavare.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här