Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/1

Flera lediga platser till Sportsommar

Rör barnen sig för lite? Det finns fortfarande chanser att skicka barnen på fria aktiviteter. För femte året i rad arrangeras ungdomsveckan Sportsommar.

Ungdomar mellan 9 och 12 år deltar under en lägervecka i fem av sex Hallandskommuner (alla utom Halmstad som kör något i liknande i egen regi). I Varberg arrangeras lägerveckan på fyra platser av RF-Sisu tillsammans med Varbergs kommun.

Här hittar du lägerplatserna:

Håstens IP (22-26 juni)

Veddige IP (22-26 juni

Gunnevi, Rolfstorp (29 juni-3 juli)

Övrevi (29 juni-3 juli)

Det är femte året Sportsommar körs i Varberg i samarrangemang med kommunen.

Hur upplever ni intresset?

– Det är stort. Det beror nog på att fler stannar hemma och inte reser bort under semester, säger Lisa Fallhagen på RF-Sisu.

I samband med lägret utbildas unga ledare som kommer från gymnasiet. Det är de som håller i verksamheterna på de fyra platserna i kommunen.

– Det är rätt kul att se utvecklingen från när de kommer blyga och osäkra första dagen. När de har varit hos oss i tre veckor ser man hur de har utvecklats och tar ansvar. säger Fallhagen.

Ungdomarna som utbildas är 14 till antalet. De har sommarjobb genom arbetscentrum och blivit placerade på Sportsommar. De 14 får en veckas utbildning och sedan två veckors praktik. Det är då alla intresserande barn dyker upp.

Håsten är fulltecknat. Totalt är 153 anmälda. Anmälan är öppen till fredag den 12 juni.

– Jag upplever att fler anmäler sig jämfört med förra året. Jag ser två orsaker. Vi har kommit ut bättre med marknadsföring och sedan har vi varit i kontakt med skolorna. Sen kanske det är så att fler föräldrar anmäler sina barn. Det är viktigt att barnen ska få komma ut och röra sig.

Årets lägerdagar präglas mer av uteaktiviteter.

– I år kör vi bara utomhus enligt restriktioner från Folkhälsomyndigheten.

Hur ser en vanlig lägerdag ut?

– På Håsten har vi discgolf, spelar fotboll och volleyboll, men det kan vara andra alternativ. Däremellan blir det lekar som man kan uppleva utomhus.

Under fyra tillfällen kommer Varberg ungdomar få chansen att komma ut i det fria. Ett bra alternativ till att fastna vid datorn och trycka på knappar. Det är fullt på Håsten. Däremot finns det platser på tre andra idrottsplatser med gott utrymme.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här