Fler utbildningar till Campus Varberg

Campus Varberg satsar på fler utbildningar till hösten. Digital kommunikatör, elkonstruktör, järnvägprojektör och komposittekniker. Allt för att möta arbetsmarknadens behov.

ANNONS
|

Det är Myndigheten för yrkeshögskolan som beviljat utbildningsstart för programmen, och skolan är nöjd med utfallet.

–Det ger oss upp emot 200 utbildningsplatser under de kommande två åren, det betyder mycket för en växande stad som Varberg, säger Ulrick Björck, rektor på Campus Varberg.

Det handlar om ett nytt program, digital kommunikatör. Men även tre av de redan etablerade utbildningarna har fått klartecken för en fortsättning. Dessa är elkonstruktör, järnvägsprojektör och komposittekniker. Utbildningarna är designade efter arbetsmarknadens behov. Och studenterna kommer snabbt i kontakt med arbetslivet via ”Lärande i arbetslivet”.

–Vi har utvecklat samarbetet de senaste åren, där flera företag i närområdet samverkar med oss, säger Ulrick Björck.

ANNONS

Campus Varberg är en del av ”Centrum för livslångt lärande” i Varbergs kommun, som arbetar för att samordna och utveckla vuxenutbildningen. Det gäller både grundläggande nivå, som komvux. Men även yrkeshögskolan och de högskoleutbildningar som finns på Campus Varberg.

Utbildningssatsningarna sker i samklang med en rad planerade satsningar i regionen, som Varbergs-tunneln och västsvenska paketet, där Region Halland utgör en del av avtalet.

–Då arbetsmarknadens behov bestämmer utformningen har de som läser goda chanser till jobb efter examen, säger Ulrick Björck.

I framtiden hoppas Campus Varberg få möjlighet att starta fler utbildningar på yrkeshögskolan. Konkurrens är dock hård, de senaste åren har intresset för denna verksamhet ökat. Denna gång hade skolor från hela landet lämnat in totalt 1 421 ansökningar om att starta nya program. Det är en ökning med 67 procent sedan 2009.

Digital kommunikatör

Elkonstruktör

Järnvägsprojektör

Komposittekniker

ANNONS