Fler lärare ska utbildas i Varberg

Högskolan i Borås bedriver sedan flera år lärarutbildningar på Campus Varberg. Till hösten utökas verksamheten ytterligare då en ny inriktning ska starta.

ANNONS
|

Sedan flera år har Campus Varberg ett samarbete med högskolan i Borås. Från och med hösten utökas nu samarbetet när det nu även kommer bli möjligt att läsa till lärare med inriktning årskurs 4-6 i Varberg.

– Vårt uppdrag är bland annat att se till att det finns kompetensförsörjning i kommunen. Därför är vi nu jätteglada över att det kommer att finnas möjlighet att utbilda sig mot årskurs 4-6 i Varberg, säger Maria Gustafsson förvaltningschef för utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Varberg.

Förutom att Campus Varberg står för lokalerna hjälper de också de elever som vill ha praktikplats i Varberg.

– För de studenter som önskar finns det placering på skolor i Varbergs kommun där de kan göra sin praktik, säger Maria Gustafsson.

ANNONS

Antagningen till högskolan öppnade i måndags och än är det för tidigt och säga hur många som kommer ta chansen att utbilda sig i Varberg.

– Högskolan i Borås erbjuder 32 platser ansökningstiden är mellan 15 mars och 15 april så vi vet inte än hur stort intresset är, säger hon.

Maria Gustafsson berättar att de nu också undersöker möjligheten att starta yrkeslärarutbildning i Varberg till våren 2022.

– Vi håller på att diskutera med Malmö universitet, som vi redan har ett samarbete med, om att de kan förlägga en yrkeslärarutbildning här i Varberg, säger hon.

ANNONS