Fiskmåsen syntes till i centrala Varberg under torsdagskvällen.
Fiskmåsen syntes till i centrala Varberg under torsdagskvällen. Bild: Annika Augustsson

Fiskmås fångad på kroken

En fiskmås syntes i centrala Varberg med ett fiskedrag hängandes i näbben. Några hjälpsamma förbipasserande försökte hjälpa till och i Varberg finns faktiskt hjälp för skadade fåglar att få.

ANNONS
LocationVarberg||

Fiskmåsen syntes vid 17-tiden med fiskedraget hängandes i näbben. Hur det fastnat där förtäljer inte historien.

Djurskyddet hjälper till

Några förbipasserande försökte fånga den stackars fågeln. Den som hittar ett skadat djur kan ta kontakt med Maria Laigar på Djurskyddet i Varberg. Hon är med i förbundet KFV - katastrofhjälp fåglar och vilt.

– Man kan fånga in fågeln och komma med den till oss. Vi har inte möjlighet att själva åka ut och hämta, säger Maria Laigar.

Det finns inte många andra viltrehabiliterare i närheten så Maria Laigar kan få djur från norra Skåne, Blekinge och Småland. KFV-organisationen är till för att hjälpa och rehabilitera skadade djur så att de skadade djuret kan återfå friheten och leva ett för arten normalt liv.

ANNONS

Har du några tips för hur man lättast kan fånga en skadad fiskmås?

– Närma dig försiktigt och lägg ett större badlakan över huvudet på den. Håll fågelns huvud från ditt ansikte för den kan nypas rätt så bra, säger Maria Laigar.

Just nu har de det ganska lugnt hos Djurskyddet men när ungarna börjar födas brukar det bli mer att göra. När måsungarna ramlar ner från taken går telefonen varm.

Ett tips för liknande fall som för den här fiskmåsen är att klippa av krokarna med tång innan draget avlägsnas.

ANNONS