Björn Bladh är idag butikschef för verksamheten i hamnen. Han kommer följa med till Breared när nu butikerna slås ihop.
Björn Bladh är idag butikschef för verksamheten i hamnen. Han kommer följa med till Breared när nu butikerna slås ihop. Bild: Annika Karlbom

Fiskexporten stänger anrik butik

1887 grundade Carl Bernard Andersson Warbergs Exportaffär som senare skulle bli Fiskexporten i Varbergs hamn. 1968 flyttade butiken in i sina nuvarande lokaler. I dag kom beskedet att butiken upphör.

ANNONS
|

I 133 år har Fiskexporten funnit i Varbergs hamn. I dag kom beskedet att den 24 november blir sista dagen.

– Tunnelbygget har gjort det omöjligt att bedriva verksamhet i hamnen just nu, säger Håkan Wing, vd för Bröderna Hansson som äger Fiskexporten.

Håkan berättar att alla de arbeten som pågår i området gör det svårt för kunderna att hitta till butiken. Trots att hyresvärden hjälpt till med att sänka hyran och att pandemin gav ett tillfälligt uppsving i affärerna så väljer de nu att flytta all butiksverksamhet till affären i Breared.

– I början av pandemin såg vi ett litet uppsving i besökare men det har sjunkit och situationen i hamnen kommer bara bli värre innan det blir bättre, säger Håkan Wing.

ANNONS

Björn Bladh som är butikschef på Fiskexportens butik i hamnen kommer följa med verksamheten ut till Breared.

– Vi har fått större yta ute i Breared men konceptet blir detsamma. Vi inleder de tre första veckorna med lite specialpriser för att få kunderna att hitta dit också, säger han.

Håkan Wing säger dock att ambitionen är att Fiskexporten i framtiden ska ha en butik i Varbergs hamn igen.

– Det ligger i företagets DNA. Det var där allting började och vi vill finnas där även i framtiden. Men det blir först när tunnelbygget är klart säger han.

ANNONS