First Camp sågas av gäster på Björkängs camping – igen

Missnöjet bland flera gäster på Björkängs camping växer sig starkare.
– Kommunikationen mellan First Camp och säsongare är obefintlig, säger Mac Widlund, som varit gäst på Björkängs camping i tre år. Campingkedjan har dock inga planer på att ändra några rutiner.

ANNONS
LocationBjörkäng||

HN berättade i augusti om kritiken mot First Camp – campingkedjan som har över 40 anläggningar i Sverige och Danmark. Då handlade kritiken om dålig sophantering, brist på varmvatten och att det inte gick att få kontakt med ledningen. Nu har det blåst upp till ny konflikt. På den vindpinade campingen har vindskydd i trä tidigare varit tillåtet. Men nu ska trä ersättas med tyg.

– Ledningen hittar på så mycket dumheter. Vindskivor är a och o här och det kommer flyga runt grillar och utemöbler. Allt kommer lyfta om vi inte får ha ordentliga vindskydd, de i tyg kommer blåsa sönder direkt, säger Mac Widlund, som campar året runt i Björkäng.

ANNONS

First Camp förklarar företagets syn på sina nya riktlinjer gällande vindskydden.

– Det ingår i vårt koncept och är lika på alla våra anläggningar. Det ska på ett enkelt sätt gå att återställa platsen eftersom säsongsplatser hyrs ut en säsong i taget på både våra och andra campingar. På Björkängs camping får man lov att ha en träram och förankra vindskyddet med jordankare i marken, säger Benita Jonsson, regionchef Syd.

Även Beatrix Glantz är upprörd över förbudet mot vindskydd i trä. Hon har tillbringat somrarna på campingen, som ligger ett stenkast från havet, sedan barnsben.

– Jag undrar varför First Camp säger en sak för att sedan ändra sig kort därpå, säger hon och fortsätter:

– Jag är kluven om jag vill stanna, campingen innebär nostalgi med campinggänget från barndomen och våra barn och börjat leka med varandra.

Enligt flera campare som HN varit i kontakt med har First Camp inte tagit till sig av kritiken om otillräcklig kommunikation med gästerna. I somras gick First Camp ut med information om nya krav på brandskydd till villavagnsägarna – flera villavagnsägare har sedan dess lämnat campingen.

– Jag har mejlat och ställt frågor men får inga svar. Till slut fick vi sälja vår vagn för halva priset och har valt att börja på ny kula på en annan camping. Det är total nonchalans mot villavagnsägare och vi blir lämnade vind för våg utan någon kommunikation, säger en kvinna som vill vara anonym.

ANNONS

First Camp är i nuläget nöjda med den information som de skickar ut.

– Avvägningen med i genomsnitt ett informationsutskick per månad under hösten är från vårt perspektiv rimligt. Vi har även väldigt mycket mejl och telefonkontakter med våra gäster, säger Benita Jonsson, regionchef Syd.

ANNONS