Festival pausas på obestämd framtid

Friluftsfestivalen Åkulla Outdoor kan ha gjort sitt. Evenemanget pausas nu på obestämd framtid.

ANNONS
LocationÅkulla||

Festivalen Åkulla Outdoor har i tre år varit ett återkommande höstarrangemang som lockat omkring 3 000 besökare till Åkulla bokskogar. Bakom festivalen har kommunen stått, i samarbete med näringsliv och föreningar.

Men nu ser det ut som att festivalen kan ha gjort sitt. Evenemanget pausas i år – och det är inte säkert att det kommer tillbaka.

– Varumärket Åkulla outdoor är starkt och vi får se hur vi kommer att använda det framöver. Det kanske kommer att dyka upp i andra sammanhang, som cykelevenemang och annat, säger Helena Wallin, kommunikatör på det kommunala fastighetsbolaget VFAB som äger friluftsgården i Åkulla och har varit en av medarrangörerna.

ANNONS

Hon berättar att man redan från starten 2017 planerat för att festivalen ska hållas under åtminstone tre år. Och i år är det delvis coronapandemin som ligger bakom beslutet att pausa.

– Det satte lite krokben för oss under våren. Vi har haft annat att fokusera på i kommunen och planeringen av festivalen fick prioriteras bort, säger Wallin.

Hon konstaterar också att syftet med festivalen har uppnåtts.

– Syftet var att stärka friluftslivet och lyfta Åkulla som plats, och det ser vi ju att det har skett, säger Wallin.

Pausningen av festivalen sammanfaller också med den nysatsning på friluftsgården som gjorts av nya entreprenörer under namnet Åkulla Outdoor Resort.

Att pausa festivalen är ingen besparingsåtgärd, säger Helena Wallin.

– Nej, det är det inte. Och det har inte kostat några stora pengar att arrangera festivalen, säger hon.

ANNONS