Felicia Jarnung från Varberg är årets gesäll

Felicia Jarnung, 21, från Varberg fick full pott på sitt gesällprov som bagare och konditor. För det har hon utsetts till årets gesäll. Hon kommer att belönas med diplom, vandringsstav och guldmedalj vid en ceremoni i Kristianstad.

ANNONS
LocationVarberg||

– Detta är verkligen jättekul. Alla i min klass var verkligen jätteduktiga och veta att man genomförde provet bäst betyder mycket, säger Felicia Jarnung.

Det senaste året har Felicia Jarnung gått en yrkesutbildning till bagare och konditor i Kristianstad. I juni var det dags att avlägga gesällprov.

– För mig gick det väldigt bra, säger Felicia Jarnung.

Gesällprovet är omfattande

Minst sagt. Felicia fick högsta möjliga poäng på sitt gesällprov. Vilket innebär 5,0. I och med detta har hon alltså utsett till årets gesäll. Provet bestod i att baka allt från tårtor och bröd till mazariner och småkakor.

– I början på december kommer det att vara gesällbrevsutdelning. Då får man sitt diplom och en vandringsstav. En del kommer att få silvermedalj också.

ANNONS

Felicia Jarnung kommer dock att få en guldmedalj då hon lyckades allra bäst på provet.

Hur kommer du att fira detta?

– Alla i klassen lyckades att ta gesällen så det kommer bli att vi firar tillsammans allihopa i samband med ceremonin, säger Felicia Jarnung.

Studierna är nu avslutade och Felicia arbetar för tillfället på Feldts bröd och konfekt i Halmstad. Där får hon syssla med det hon tycker allra bäst om när det gäller bakning. Att vara kreativ.

– Det finns inte så mycket som är rätt eller fel när det gäller bakning, säger hon.

Någon gång i framtiden är drömmen att ha ett eget företag, men för nu är årets gesäll väldigt nöjd med att få fortsätta utvecklas inom sitt yrke.

– Jag vill lära mig så mycket som möjligt, säger Felicia Jarnung.

LÄS MER:UF företagarna – så gick det sen

ANNONS