Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här gick de in. Tjuvar har brutit sig in i familjen Jonssons villa i Träslöv två gånger under ett år. Katarina Jonsson tror att just de drabbats för att huset ligger lite skyddat. Bild: Annika Karlbom

Familjen Jonsson blev dubbelt drabbad

Tjuvarna som bröt sig in i familjen Jonssons villa var ute efter guld. Familjen har drabbats två gånger på ett år och har förlorat så gott som alla sina ärvda smycken.

Första inbrottet skedde i november 2012. När de kom hem efter en helg borta upptäckte de att ett fönster i vardagsrummet brutits upp. I övrigt fanns inga spår, tjuvarna måste ha använt skoskydd, och först trodde de inte att något stulits.

– Men polisen sa åt mig att kolla bland smyckena och det visade sig att allt guld var borta. Ett äkta pärlhalsband som låg bredvid hade de inte tagit, berättar Katarina Jonsson.

– De vet exakt var de ska leta. Det är så lätt att smälta ner guldet och sälja vidare, tror Per-Ola Jonsson.

Samma månad ett år senare slog tjuvar till igen och återigen stals guldsmycken, men även barnens jultidningspengar.

– Nu har vi inget guld kvar. Det var en hel del arvegods som försvann, inte sådant vi använde, men sådant som hade ett affektionsvärde, säger Katarina.

Den gången hade familjen lämnat lamporna på när de reste bort, men det hjälpte inte. Tjuvarna tog sig in genom ett fönster på bottenvåningen.

– Jag tror bara att vi haft otur, polisen tror inte att det är samma tjuvar. Man blir mest arg över att någon gått in här.

De försöker numera att tala om för grannarna när de åker bort så att de kan hålla lite koll.

Läs också: Villainbrotten ökade förra året

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här