Först på plats i nya trädgårdsstaden

Området liknar än så länge mest en stor byggarbetsplats. Men i några av husen har två familjer redan flyttat in. HN träffade familjen Ingvarsson, först på plats i nya Trädgårdsstaden.

ANNONS
|

Peter och Emma Ingvarsson tar emot i det ljusa kedjehuset på Duvträdsgatan i Träslöv. På skärtorsdagen fick de nyckeln till det nya huset.

– Det har varit två intensiva veckor. Vi har fått upp det mesta, men har fortfarande en hel del att packa upp, säger Emma och pekar på de bruna flyttkartongerna i hörnet av vardagsrummet.

Familjen, som även inkluderar 2-åriga dottern Vera, är först på plats i den nya Trädgårdsstaden, som när den är färdigbyggd kommer att bestå av 120 bostäder, varav såväl kedjehus, bostadsrätter som friliggande villor.

Än så länge är de relativt ensamma i området. De allra flesta husen runt omkring är ännu inte ens färdigbyggda eller påbörjade.

ANNONS

– Vi räknar med att bo mitt i en byggarbetsplats i fyra år. Men det var mäklaren också väldigt tydlig med när vi skrev på, säger Peter.

Trots det tvekade vare sig han eller Emma att byta tvåan i Göteborg mot det nya gavelradhuset i Träslöv.

–  Vi hade då letat hus ganska länge. Men antingen var de vi tittade på för dyra eller så var de i behov av väldigt mycket renoveringsarbete, som vi nuläget inte kände att vi mäktar med.

När de så fick höra talas om den nya planerande stadsdelen, som började byggas i höstas, slog de till direkt.

– Jag är själv uppvuxen i Varberg och Emma kommer från Ljungby. Så vi kände båda att vi ville komma närmare släkt och vänner nu när vi fått barn och hade därför faktiskt redan tidigare letat i just det här området, berättar Peter.

Emma har fått jobb på Pilgläntans förskola i Trönninge och Peter pendlar till jobbet i Göteborg.

– Det är perfekt, det tar mig en kvart med cykel till stationen, sen sätter jag mig bara på tåget och på så sätt räknar vi också med att klara oss med bara en bil, säger han.

Det känns lyxigt att ha flyttat in i ett helt nybyggt hus, tycker både han och Emma.

ANNONS

– Trots att vi fick köpa ett så kallat nyckelfärdigt hus av Derome, känns det också ändå som att vi hade väldigt många val att utforma det som vi själva ville.

Lite ensamt är det förstås än så länge. Men när Peter och Emma visar oss runt i trädgården kommer plötsligt en kvinna med barnvagn gående. Det visar sig vara nya grannen vägg i vägg som flyttade in med sambo och två barn, 3 år respektive 5 månader, för bara några dagar sedan.

– Jättekul, det var ju just det som var vår förhoppning. Att de skulle flytta in många barnfamiljer så att Vera får nya kompisar, säger Emma.

nyinflyttade. Emma, Peter och 2-åriga Vera Ingvarsson utanför det nya kedjehuset på Duvträdsgatan.

När hela stadsdelen står klar kommer det att finnas 120 bostäder i området, såväl kedjehus, bostadsrätter som friliggande villor.

Två familjer har hittills flyttat in i de totalt 37 planerade kedjehusen i kvarteret Solfjädern, varav försäljning av de sista 15 är planerad till juni.

Säljstart för kommande bostadsrätter kommer att påbörjas hösten/vintern 2016.

Fakta: Derome AB

ANNONS