Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Företagare vill ge mersmak i Smaka på Tvååkershelgen

Nybakat bröd, loppisfynd och lokalt hantverk. Nu vill företagare i Tvååker att andra ska få smak för trakten. En av dem är Jenny Andersson på Korndals gård.

Under lördag och söndag drar Smaka på Tvååkershelgen igång. Då slår ett 30-tal företagare upp sina dörrar vilket möjliggör en runda med olika besöksmål. Ett av de ställen som vill att andra ska få upp ögonen för dem är Korndals Gård, som satsar på en mix av gårdsservering, butik och ponnyridning.

– Vi trycker ju mycket på att det ska vara en upplevelse för hela familjen att komma hit. Många kommer hit för ponnyridningen och då stannar de ofta ett par timmar och rider, fikar och leker på baksidan. Vi har hittat rätt målgrupp känner vi, säger Jenny Andersson.
 

En gammal dröm
I år är det fem år sedan paret Jenny Andersson och Martin Bengtsson köpte gården och flyttade in. Tankarna på att driva ett gårdskafé fanns med redan då.
– Jag hade en gammal dröm om det här och när vi letade hus så det fanns med i bakhuvudet hela tiden, säger Jenny Andersson.

När de startade 2013 var det en småskalig verksamhet med loppis. I år har stället ett nytt kafé, både inom- och utomhus. I framtidsplanerna ryms ett par rum för nattgäster, nytt kök och en utbyggd hinderbana för barn i trädgården.
Hur har sommarens väder påverkat er?
– Det har varit kanonbra och vi har slagit rekord flera söndagar i rad. Vi har haft tur eftersom det har varit tjugo grader och moln, säger Jenny som menar att såväl Varbergsbor som turister från andra kommuner har börjat hitta ut på landsbygden för en fika.
 

Vill visa trakten
I våras startades nätverket Smaka på Tvååker som består av ett flertal företag och föreningar som gemensamt vill marknadsföra Tvååkertrakten som besöksmål.
– Det finns en sådan stor variation på företagen här runtomkring så vi ville göra något tillsammans, visa att vi finns och hitta en gemensam plattform med en hemsida, säger Jenny Andersson.
– Jag tycker att det ger jättemycket. Sedan det här drog igång med gemensam hemsida, instagram och facebook så märker jag att vi har fått fler kunder.
I kommande Smaka på Tvååkershelgen hoppas hon givetvis på högt tryck med många besökare. Några av de övriga som håller öppet är Strömma Farmlodge, Musteriet i Tvååker, Hermanslycke och Galleri Holger.
– Folk vill gärna åka till flera ställen när de ändå är ute och kör. Och vi kan slussa runt besökarna mellan oss.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten. 
 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här