Företag i Varberg drabbat av corona

Åtta personer har testat positivt med covid-19 de senaste veckorna på företaget Akwel Automotive. Företaget agerar nu för att inte viruset ska spridas än mer.

ANNONS
|

Företaget Akwel Automotive på Susvindsvägen i Varberg hette tidigare Autotube (bytte namn 2018) och tillverkar rörslag till personbilar och tunga fordon.

På fabriken arbetar upp mot 200 personer. Tidigare under pandemin har det enbart noterats något enstaka fall av corona. Men under den här och förra veckan har flera anställda drabbats av viruset.

– Vi följer ju Folkhälsomyndighetens rekommendationer och skickar hem de som är förkylda. Nu har flera testat sig och åtta stycken har testat positivt, säger företagets vd Fredrik Britmer.

Enligt vd:n ska ingen av de personerna vara allvarligt sjuk. Fredrik Britmer kan inte förklara vad som ligger bakom utbrottet på företaget.

ANNONS

– Ingen aning. Men jag skulle tro på slumpen. Det kan också vara så att pandemin pågått så pass länge nu att folk kanske börjar slarva.

Vilka åtgärder vidtar ni?

– Vi har redan ändrat våra städrutiner och städar oftare än tidigare. Men vi kommer lägga in ytterligare en städdag. Vi har lättat på besöksförbudet men nu får vi gå tillbaka några steg igen.

Hur allvarligt är det här?

– Det finns en risk att de varit i kontakt med andra människor som arbetar här. Men det är absolut ingen panik eller akut läge. Det är under kontroll, säger Fredrik Britmer, som säger att produktionen inte påverkas i nuläget.

Företaget har en fabrik i Ulricehamn men där finns ingen smittspridning.

ANNONS