Fästningsbadet stängdes tillfälligt

Fästningsbadet stängdes tillfälligt under fredagseftermiddagen. Badvakterna på plats upplevde att trängseln var allt för stor.

ANNONS
|

Kvart över ett på fredagseftermiddagen togs beslutet att stänga Fästningsbadet för inpasserade badare. Det var badvakterna på plats som tog beslutet berättar Erik Berntsson, som är badvakt och själv gick på sitt pass vid halv två tiden.

– Vårt fokus är säkerheten. Vi håller inte på och säger till folk att hålla avstånd. Men när det var för mycket folk så bestämde mina kollegor att stänga, säger han.

LÄS MER:Stor trängel på Skrea strand

Under tiden fortsatte ett stort antal badare att använda badplatsen. Kön till hopptornet var både lång och tät. Ungefär en timma efter den tillfälliga stängningen ansågs situationen har lugnat ner sig och nya badare släpptes in på platsen. Det hade då bildats en kö utanför staketet. Men det gick lugnt till och de flesta såg ut respektera avspärrningarna.

ANNONS

– De flesta sköter sig och försöker hålla avstånd, men inte alla. Det är ett svårt dilemma det här med om det ska vara öppet eller inte, säger Erik Berntsson.

Att det kommer bli fler stängningar de närmsta dagarna är inte uteslutet.

LÄS MER:Kommunen förberedda för trängsel på Fästningsbadet

LÄS MER:Fler fall av corona i Halland – smittskyddet varnar för trånga stränder

ANNONS