Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Färg på tapeten – möt duon som inreder Varberg

Som inredningsdesigners har Maria Coey och Dorte Myhre sett trender komma och gå – nu är det tapet och färg på tillvaron.

De delade inte bara en ny stad. De delade samma passion för inredning, färg, form och att ge gamla möbler nytt liv genom återbruk. Maria Coey och Dorte Myhre flyttade till Varberg med sina familjer vid samma tidpunkt. Maria lämnade Skottland och Dorte bytte delstaten Texas, USA, mot den svenska västkusten.

– Vi har båda varit totalt innördade på inredning sedan vi var små. Vi hade barn på samma skola och det var på den vägen vi lärde känna varandra. Vi startade varsitt företag men vi kom så bra överens att vi började jobba tillsammans, berättar Maria Coey.

För fem år sedan gick de från vänskapliga konkurrenter till kreativa kollegor i företaget Myhres & Coey Interior Design Studio. Tillsammans har de fyllt firmans portfolio med inredningsuppdrag från företag, privatpersoner och föreningar. Just nu är det mycket färg på tillvaron för designduon.

– Vi älskar färg och gillar att trenden går åt det hållet nu. Många hittar tillbaka till mönstrade tapeter med djupa färger. Det har varit mycket vitt, grått och svart. Men nu vågar fler köpa den där blåa eller gula soffan, säger Maria Coey.

Att förena olika färger på väggar och möblemang är ett konststycke i sig. Det finns knep att tillgå för att laborera med olika kombinationer.

– Se färgerna i ditt hem som en kostym. Kavajen är huvudfärgen i hemmet. Det kan vara färgen på väggar eller golv. Skjortan är din sekundära färg. Det kan exempelvis vara färgen på soffan, säger Dorte Myhre.

En kostym är inte komplett utan slips:

– Själva piffet som sätter stilen. Slipsen är accentfärgen. Det kan vara alla detaljer från kuddar till lampskärmar, säger Maria Coey.

Färgfördelning: 60 procent utgörs av den dominanta färgen, 30 av sekundärfärg och 10 av accentfärg.

Du har hittat en ny favorittapet men vet inte om du vill tapetsera om ett helt rum. Då kan du sätta tapeten i en ram och använda som en tavla. Det går också att tapetsera en bit av väggen och rama in med lister.

Med ett konstant inspirationsflöde i Sociala Medier är det lätt att bli överväldigad av alla trender. Den bästa och mest långsiktiga trenden är att vara personlig, menar Dorte Myhre.

– Det är viktigt att utgå från din egen personlighet så att du trivs. Ditt hem är en plats där du slappnar av och återhämtar dig. Det gör man bäst i en miljö som är genomtänkt.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här