Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Stefan Johansson

Evakuering efter brand i bostadshus

Tidigt på lördagsmorgonen evakuerade räddningstjänsten ett bostadshus på Brunnbergsvägen vid Hajen i Varberg efter att en kraftig brand utbrutit. Ett antal personer har evakuerats ur byggnaden. Vid halv elva på förmiddagen var branden ännu inte under kontroll.

Larmet kom till SOS vid 04.14 och polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

En kraftig brand hade utbrutit i ett trevåningshus i Varberg. Räddningstjänsten arbetar i nuläget för att få kontroll över den.

Räddningstjänsten Väst är på plats med elva enheter.

– Vi har ingen kontroll över branden och arbetar för att förhindra fortsatt spridning till omkringliggande hus, sa Johan Wallin inre befäl vid Räddningstjänsten Väst.

Även polisen finns på plats vid branden.

– Räddningstjänsten försöker få kontroll på branden, och vi är kvar på platsen för att invänta att kunna påbörja en teknisk undersökning, sa Per Sahlberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt polisen så var 66 personer skrivna på lägenheter som skulle evakueras, men bara en bråkdel av dem var hemma och fick föras ut. Detta rapporterar GT.

– Vi har koll även på dem som är bortresta, så ingen ska vara kvar i huset, sa Per Sahlberg och fortsatte:

– Uppgångarna sex och fyra går inte att rädda, där har branden gått så långt att det inte går att släcka utan man kontrollerar så den inte sprider sig.

Branden har även spridit sig till grannhuset.

Sex personer fick föras till sjukhus med ambulans.

– De är avförda med rökskador men verkar vara lindrigt skadade, sa Per Sahlberg.

Polisen har inledande rubricerat händelsen som allmänfarlig vårdslöshet, men i nuläget vet de inte om den är anlagd eller inte.