Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Ett golfinspirerat gym har öppnat i Varberg

Varbergs nya golfgym har slagit upp portarna. Här finns plats för både den som vill träna upp golfsvingen och den som bara vill köra hederlig gymträning.

Gymföretaget 4shape, som sedan tidigare har gym i Veddige, Tvååker, Horred och Åmål har öppnat sitt femte gym vid Varbergs golfklubb västra. Gymmet hyr in sig i golfklubbens lokaler i en del där golfshoppen låg tidigare, men som sedan byggdes om till lokaler för juniorverksamheten med hjälp av pengar från Sparbanksstiftelsen.

Både golfshoppen och juniorerna har nu fått nya lokaler. För ungdomarna handlar det om en plats att bara hänga på, men de är även en viktig del i det nya gymmet.

– Det började med att vi sponsrade juniorerna med gymmaskiner. Sedan föddes idén att bygga ett helt gym, säger Sofie Andersson från 4shape som är platsansvarig för golfgymmet och även för gymmet i Tvååker.

Kurser med golfinriktning

Golfklubbens juniorer får träna gratis på det nya gymmet och ungdomarna tränar där med sin golftränare minst två gånger i veckan.

– De är superduktiga, satsar på sin träning och vill utvecklas i sitt golfspel, säger Sofie Andersson.

Gymmet har också golfinriktade kurser med en personlig tränare. Där stärks de muskler som golfare behöver, och den rätta svingen kan tränas in. En grupp är i full gång när tidningen kommer på besök.

– Det är fokus på bålträning, axlar och rygg. Man tränar grundstyrka med nischade övningar för svingen och för att undvika skador, säger Sofie Andersson.

Men gymmet är inte bara för golfare. Här finns vanliga träningsmaskiner och ett rum med fria vikter och speglar.

Golfgym och padelbanor

Investeringen från klubben handlar om lokalerna. Investeringen när de byggdes var på tre miljoner. Det mesta kom från ideellt arbete och bidraget från Sparbanksstifelsen.

– Det är många som tränar hos oss, och de har varit en förutsättning för detta. Det är upp till 100 personer som har bidragit med ideellt arbete, säger Harald Edén, ordförande i Varbergs Golfklubb.

Klubben har cirka 2 200 medlemmar och två banor. En vid Björkängs motell och en i Grimeton. Förutom det nya golfgymmet vid västra banan finns även nylagda padelbanor utanför.

– För golfklubben är det här jätteintressant. Vi jobbar för en åretruntverksamhet. Tanken är att man ska kunna vara här och träna under olika former och upptäcka saker att göra året runt, säger Harald Edén.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här