Södra Cell Värö hade ett rekordår 2014 då  440 000 ton pappersmassa producerades. ”Det är all time high” säger platschef Jonas Eriksson.
Södra Cell Värö hade ett rekordår 2014 då 440 000 ton pappersmassa producerades. ”Det är all time high” säger platschef Jonas Eriksson.

Ett bra år för företagen i Varberg

Rekordår, all time high och nyanställningar. 2014 har varit bra för de Varbergsföretag HN pratat med, och det finns goda förhoppningar inför 2015.

ANNONS
|

HN frågar:

1. Hur har 2014 varit?

2. Vad förväntar ni er av 2015?

Mårten Nydahl, vd på Cycleurope:

ANNONS

1. Det har varit ett bra år för oss och för hela branschen värdemässigt. Vi har genomgått en del förändringar, bland annat har vi ändrat strategi för hur vi jobbar mot våra kunder. Vi ska integrera oss mer med våra kunder, som är cykelbutiker och sportkedjor, och jobba mer tillsammans med dem.

2. Vi går mot ett bra utfall på prognosen och ser positivt på det nya året. Vi är väldigt väderberoende och hoppas på en tidig vår, efter vasaloppet någonstans hoppas vi att det droppar från taken.

Niclas Larsson, vd SWT Paper AB:

1. Det har varit lite av ett mellanår kan man säga. Vi har haft lägre volymer och vissa kunder har bytt till nya artiklar och produktionen är igång med det nu. Vi har anställt sju-åtta personer som vi ska lära upp under 2015.

2. Vi hoppas det blir ett bra år, både när det gäller omsättning och resultat där vi hoppas öka med 20 procent. Vi tror på ökade volymer, vi har nya produkter och hoppas öka exporten, vi är redan igång med export till England. Vi kommer anställa ytterligare fem-sex personer.

ANNONS

Lars-Olof Oskarsson, vd, Varbergs Stadshotell och Asia spa:

1. Det har varit ett fantastiskt bra år. Vi har ökat antal gäster som besöker oss, både långväga gäster och de som kommer från Varberg. Vi har ökat inom alla segment. De senaste tre åren har vi gjort stora investeringar och det är det vi ser resultat av nu. I investeringarna ingår en ny veranda mot Torget, 66 nya hotellrum och en ny del i spaavdelningen med ljusrum, mörkerrum och ett gym.

2. Vi fortsätter vår resa och det vi håller på med. Vårt största mål är att hela tiden överträffa våra gästers förväntningar. Men för att det ska gå bra för oss måste också Varberg som destination vara stark.

Jonas Eriksson, platschef Södra Cell Värö:

1. 2014 har varit ett stort år för oss eftersom vi har fått pengar att bygga ut fabriken och expandera. Vad som är roligt är att vi, trots att ett stort projekt pågår, aldrig har producerat så mycket pappersmassa som i år. Vi landar på 440 000 ton, det är all time high.

ANNONS

2. Vi fortsätter utbyggnaden, den är klar först 2016. Det kan innebära lite problem med många personer på ett litet område där det samtidigt ska produceras, men det är ändå en ynnest att få bygga ut.

Karl-Erik Andersson, vd/koncernchef Derome AB:

1. Det har hänt mycket under 2014. Vi har haft ett fantastiskt år utifrån att vi fortfarande är i lågkonjunktur. Vi passerade 1000 anställda i april och har fått ungefär 300 nya medarbetare under året. Vid förra årsskiftet hade vi runt 950 medarbetare, nu är vi runt 1250.

2. Den största utmaningen 2015 blir att få in alla nya medarbetare i vår företagskultur och att hålla uppe vårt höga tempo. Vi ökar omsättningen med 40 procent 2015 jämfört med 2014.

Anders Odén, vd, Vagabond:

1. Det ser ut som om 2014 kommer att bli ett rekordår för Vagabond och det känns jättebra. Våra skor säljs i egna och kunders butiker i ett 40-tal länder och på många ställen har vi sett en bra utveckling. Tyskland, som är vår största marknad, ligger stabilt, också Sverige och England där vi funnits i ett antal år har tagit fart. Även på nya marknader som Italien och USA börjar det rulla på.

ANNONS

2. Att fortsätta ligga på en hög nivå tack vare fantastiska medarbetare. Vi ser fram mot 2015, det känns bra. Sedan finns det enskilda marknader som är mer osäkra. Vi vet inte hur det kommer att bli i Ryssland där ekonomin är osäker och även Ukraina där det råder instabilitet är ett osäkert kort för oss. Men det är sådant som inte vi själva kan rå på så i stort ser vi positivt på 2015.

Thomas Svenberg, regionchef Strängbetong:

1. Som helår har det varit bra, orderingången blev tio procent över budget. Det var en dålig inledning, under våren var efterfrågan mindre än kapaciteten och det var hård konkurrens om jobben. Men från sommaren ökade efterfrågan och det har rullat på bra.

2. Första halvåret har vi mycket projekt ute, så vi är ganska optimistiska. Vi har också det stora projektet på Värö som tar mycket resurser. Längre bort är det svårt att sia om, men vi ser inga stora orosmoln.

ANNONS

George Ornek, ägare Campino:

1. 2014 har varit ett jättebra år. Det hände inget speciellt men jobbet har gått bra. Det har gått lite bättre än förra året rent ekonomiskt. Det känns som vi har gjort ett bra jobb, gästerna har varit nöjda och då är vi glada.

2. Utmaningarna är att behålla kvalitén, servicen och gästernas nöjdhet. Och att låta företaget fortsätta sin positiva utveckling.

Anna Stålnacke, kommunikationschef Ringhals:

1. 2014 har varit ett bra år på Ringhals. Vi har nått en produktion på drygt 24,6TWh, vilket motsvarar dryg 17% av Sveriges elförbrukning. Vi har dessutom firat 40 år som elproducent.

2. Vi ser fram emot ett år med säker och stabil drift i hela vår verksamhet. Vi fortsätter med de ombyggnader och förstärkningar av säkerhetssystem som pågår sedan flera år för att möta de ökade säkerhetskraven. 2015 kommer R2 att ha en längre revision och genomföra ett flertal större ombyggnationer. I början av 2015 kommer vi att ha producerat 800 miljarder kWh sedan starten 1974.

ANNONS
ANNONS