Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Enkät: Anstränger du dig för att synas i mörkret?

Att Sverige ställer om till vintertid gör att fler fotgängare blir påkörda i trafiken. Det visar en studie från Transportstyrelsen. Anledningen är att eftermiddagarna då gångtrafiken är intensiv blir mörkare och fotgängare därför syns dåligt för fordonsförare.

Arne Mared, pensionär, Varberg

– Ja, jag har en reflex i fickan som dinglar och reflekterar åt alla håll. När jag körde bil i förrgår körde jag nästan på en dam mitt på Trädlyckevägen som inte hade reflex. Jag fick tvärnita. Man blir ju livrädd.

Catherine Lanai, hudterapeut, Varberg

– Ja, jag brukar cykla och då har jag cykellampor. Jag tycker inte att folk tänker på det tillräckligt mycket. Jag kör bil ibland också och lägger märke till att både cyklister och gående struntar i det.

Jesper Modig, fotbollsspelare i Bois som även jobbar på Frukt och Grönt, Varberg

– Nej, faktiskt inte. Jag försöker vara uppmärksam på bilarna i stället. Det låter ju dumt nu när du säger det. Det känns som att många är som jag och inte tänker på det, det är väl lite dumdristigt kanske.

Lova och Emma Ris Ling, förskolelärare och förskoleelev, Väröbacka

– Vi bor på landet och har reflexvästar när vi går ut och massor av reflexer på barnens kläder. Jag brukar köra bil mellan Frillesås och Väröbacka, och där finns ingen cykelväg så det är många som promenerar längs med vägen. Det är läskigt och ofta som folk inte syns, säger Emma.

Vi har reflexer på flytvästarna också, fyller dottern Lova i.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här