Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En till sjukhus efter larm om villabrand

Under natten larmades räddningstjänsten om en villabrand i Varberg. Väl på plats kunde man konstatera att det mestadels rörde sig om rökutveckling, men en person fick föras till sjukhus för vård.

Det var strax efter klockan 02 som larmet om brand längs Stenåsavägen i Varberg nådde räddningstjänsten. Enligt Peter Karlborg, inre befäl, rörde det sig mestadels om rökutveckling.

– Övervåningen var rökfylld, men det fanns ingen synlig brand. Vi håller på och ventilerar nu och känner oss trygga i läget, säger Karlborg.

Det finns inga uppgifter om vad som orsakat rökutvecklingen. Räddningstjänsten var klara vid platsen strax efter klockan 02.50, och hade då begett sig hemåt igen.

Vid samma tid meddelar SOS Alarm att en ambulans hade kallats till platsen, samt att en person blivit avförd till sjukhus.

Enligt polisen ska branden ha startat med en lampa.

– Sänglampan hade ramlat mot en kudde som värmts upp och börjat ryka, varpå personen vaknar. Han medfördes till sjukhus för rutinkontroll, säger Per-Alexander Treptow, stationsbefäl vid polisen i Varberg.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här