Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En sida som skall samla våra internetvanor

Klockan nio på tisdagsmorgonen sjösattes Varbergssonen och Lunarstorms grundare Rickard Erikssons nya projekt. Totiki är tjänsten som skall hjälpa folk att ha koll på sitt internetliv. Och redan har användarna börjat strömma in.

Totiki heter en liten blå elefant. Den är logotyp till internetsidan med samma namn som skall försöka samla folks internetaktiviteter på en och samma plats.

– Idén fick jag när jag för flera år sedan när han märkte att folk började spridas på massa communitys på internet. Jag tyckte det var svårt att ha koll på folk så jag behövde den helt enkelt privat, förklarar Rickard Eriksson.

Tanken är att till exempel communitys, webbaktionssidor, bloggar och nyhetssajter kan följas via Totiki. Arbetet med sidan tog sin börjar våren 2008. Nu är de sammanlagt tio personer som jobbar med sidan på ett kontor i Societetshuset.

Efter den officiella starten klockan nio på tisdagsmorgonen har det enligt Rickard Eriksson ramlat in nya användare i ett stadigt tempo.

– Nu i början satsar vi på Sverige. Men vi har globala ambitioner. Sajten finns på engelska också och vi har redan börjat få användare i Tyskland, säger Rickard Eriksson.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här