Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Under måndagen var 25–28 procent av personalen i Varbergs kommuns skolor och förskolor sjukskriven.

En fjärdedel av skolpersonalen i Varberg sjukskriven

Mellan 25 och 28 procent av personalen i Varbergs skolor och förskolor var sjukskriven under måndagen. Men verksamheten upprätthålls som vanligt tills vidare.

Varbergs kommun har i nuläget inte några planer på att stänga ned några verksamheter i förskola och grundskola på grund av coronavirusets härjningar. Man tänker heller inte be 15-timmarsbarnen (de barn som har rätt till 15 timmars förskola men har en förälder hemma på grund av föräldraledighet eller arbetslöshet) stanna hemma på det sätt som beslutats i Falkenberg.

– Vi jobbar i största möjliga mån på som vanligt. Även i vanliga fall när det uppstår personalbrist, till exempel på grund av magsjuka, så jobbar vi med att i första hand skicka hem de barn där det finns en förälder hemma. Men vi fattar inte i nuläget något generellt beslut på det sätt som Falkenberg har gjort, säger Susanna Hansson, chef för förskole- och grundskoleförvaltningen i Varbergs kommun.

Under måndagen var mellan 25-28 procent av personalen i förskolan och grundskolan i Varbergs kommun sjukskriven, berättar Susanna Hansson. Men trots detta går det att upprätthålla verksamheten.

– Det är ju inte bara personal som är frånvarande, det är ju barn också, konstaterar Hansson.

Hon menar att det är viktigt att kommuninvånarna känner tillit till skolan och förskolan och fortsätter att lämna sina barn på dagarna.

– Det är väldigt viktigt att man känner tillit och inte har sina barn hemma i onödan. Om föräldrar väljer att ha sina barn hemma så drabbar detta i sin tur andra verksamheter i samhället, eftersom föräldrarna då uteblir från sina jobb, konstaterar Hansson.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här