Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emma Pettersson på Kunskapsskolan får utmärkelse för sin insats som lärare.  Bild: Anna Gregerstam Nilsson
Emma Pettersson på Kunskapsskolan får utmärkelse för sin insats som lärare. Bild: Anna Gregerstam Nilsson

Emma prisas som lärare

Emma Pettersson på Kunskapsskolan i Varberg prisas för sin undervisning och förmåga att skapa goda relationer med sina elever.

Varje år delar Kunskapsskolan ut ett pris, Bindekransen, till en av sina ca 800 lärare i landet som utmärker sig och i år gick det till en lärare på deras skola i Varberg, nämligen Emma Pettersson. Själv hade hon glömt att priset skulle delas ut, visste inte att hon var nominerad och blev överraskad av att få det.

Hur känns det?

– Jag är stolt. Men jag är ju bara bra för att min omgivning är bra, för att jag är i ett bra sammanhang, säger Emma Pettersson.

I motiveringen står det bland annat

”Genom att på ett skickligt och medvetet sätt kombinera ett systematiskt kvalitetsarbete med goda relationer och engagerad, verklighetsnära undervisning ökar hon lusten att lära. Hon får eleverna att nå längre än de själva trodde var möjligt”

– Det handlar om att vara trygg i sig själv, om man vet vem man själv är så kan man lägga bort det. Vårt jobb handlar om relationer och jag tror det handlar om att vara tydlig och konsekvent, och att känna in.

Pengarna ska användas till fortbildning. Emma prisas för att sin förmåga att skapa bra relationer med elever men tycker själv att hon skulle kunna bli ännu bättre på detta:

– Det är det vi fått minst av på utbildningen, man får mest träna fram det med erfarenhet. Jag skulle vilja gå nån kurs i till exempel samtalsmetodik eller ledarskap.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här