Allvarlig och glad. Emma Lindroth Steinwall gillar att vara lite vild ibland, men beskriver sig själv med de tre orden ”realistisk, lojal och optimistisk”.
Allvarlig och glad. Emma Lindroth Steinwall gillar att vara lite vild ibland, men beskriver sig själv med de tre orden ”realistisk, lojal och optimistisk”.

Emma hamnar alltid i Varbergstrakten

Efter flera kringelikrokar, varav en mycket sorglig, är hon bosatt nära havet i Kärradal och jobbar på Ringhals. Kanske inte riktigt vad hon tänkt sig när hon slutade gymnasiet på Peder Skrivare, men hon stortrivs.

ANNONS
|

– Jag har ett jätteintressant och roligt jobb och jag får verkligen göra det jag gillar. Jag har härliga arbetskamrater och över huvud taget är Ringhals en bra arbetsplats.

Emma Lindroth Steinwall ger ett säkert och spontant intryck. Hon halkar snabbt mellan halvgalna kommentarer till djupaste allvar. Samtidigt är hon noga med att inte missförstås. Hon har varit med förr. Som gift och änka efter ståuppkomikern och författaren Lasse Lindroth har hon stor erfarenhet av medier. Kanske den inte alltid var så positiv.

Ändå arbetar du i   dag som redaktör?

ANNONS

– Från början ville jag bli politisk reporter. Jag läste bland annat statsvetenskap, informationskritik och svenska på universitetet.

I dag arbetar Emma Lindroth Steinwall på Ringhals personaltidning I Strömmen som trycks i cirka 2 500 exemplar. Intresset för tidningen är stort bland de anställda och enligt undersökningar läser de flesta det mesta i tidningen.

– Jag skriver om vad som är på gång på Ringhals. Varför vissa projekt görs och vad de innebär. Jag gör personporträtt på nya chefer, men också med vanliga anställda.

På frågan var Emma Lindroth Steinwall tycker att hon själv är bra på så är det att hon kan formulera sig.

Och vad är du dålig på?

– Tålamod, och att laga mat.

Om Emma Lindroth Steinwall skulle få en ledig dag skulle hon helst göra ingenting.

– För det gör jag så sällan.

Vad är du mest nöjd med vad du har åstadkommit?

ANNONS

– Att jag har ordnat ett bra liv för Olivia och mig efter de förutsättningar vi hade. Vi har det bra i dag och jag har arbetat för det.

Bara en månad efter att Emma Lindroth Steinwall för tio år sen gifte sig blev hon änka. Hennes dåvarande make Lasse Lindroth avled i en bilolycka och deras dotter Olivia var ännu inte född.

Emma Lindroth Steinwall fick stöd av familj och vänner och så småningom träffade hon Niklas Steinwall från Varberg av en ren slump och de blev ett par. Då bodde hon fortfarande i Göteborg och arbetade som marknadsassistent på en forskarpark.

Niklas har varit restaurangchef på Stadshotellet och på Oscars i Varberg, i dag arbetar han med försäljning och marknadsföring för en vinimportör och är dessutom mat- och dryckkrönikör i Varbergsposten.

Nyårsafton 2004 gifte sig Emma och Niklas i Torpa kyrka. Därefter var det champagnelunch på Naturum, kvällen firade de alldeles själva med en romantisk sjurätters supé högst upp i restaurangen på Gothia Hotell Towers i Göteborg.

– Att gifta mig med Niklas var mitt livs viktigaste beslut, men det var var inget svårt beslut.

Och nu har ni flyttat från Göteborg till en villa i Torpa-Kärra?

ANNONS

– Ja, och jag avskyr jobbet med att ha hus. Jag hatar att rensa ogräs och alltid är det något som ska repareras eller målas. Jag vill bo i en stor äldre våning med dubbeldörrar på Linnégatan i Göteborg. Mitt i stan.

Men varför flytta till landet då?

– Det var Niklas idé (skratt). Niklas vill bo på landet och det är barnvänligt att bo så här. Och jag kan kompromissa. Det fungerar bra.

Vilken är din bästa årstid?

– Hösten. Då är det slut med grillhetsen. Det är lite avslappnat men ändå lite nystart.

Ålder: 36 år

Familj: Maken Niklas Steinwall och barnen Olivia 9 år och Lukas 2,5 år

Bor: I villa byggt 1979 i Torpa-Kärra

Första jobbet: Frukostvärdinna på Stadt

Yrke: Redaktör för personaltidningen samt kommunikationsstöd på Ringhals.

Favoritplats i Varberg: Mina föräldrars sommarstuga i Södra Näs och Asia Spa på stadshotellet.

Dold talang: Baka tårtor.

Mer: Har arbetat som skolfotograf ett halvår.

ANNONS