Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi, forskare vid Karolinska institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet.  Bild: Pressbild
Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi, forskare vid Karolinska institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. Bild: Pressbild

Emma Frans håller öppen föreläsning via Campus Varberg

Först ut bland vårens föreläsare är författaren och doktorn i medicinsk epidemiologi, Emma Frans. Hon ska prata om fakta och källkritik i en tid då inte bara en pandemi, utan även en så kallad infodemi, pågår.

Precis som förut så kommer Campus Varbergs föreläsningsserie ”Öppna föreläsningar” nu att hållas digitalt. Under våren kommer tre föreläsningar äga rum och totalt 250 personer erbjuds att delta vid varje tillfälle.

LÄS MER: Campus öppna föreläsningar blir digitala

Den första föreläsningen går av stapeln på måndag och hålls av den högaktuella forskaren Emma Frans. Hon ska bland annat prata om hur det går att undvika fallgropar i en värld där både sann och falsk information får stor spridning.

– Emma kommer säkert problematisera detta för att hjälpa oss förstå hur man ska tänka källkritiskt och hur man ska hantera den informationsvåg som vi påverkas av varje dag. Det är det hon kommer fokusera på i den här föreläsningen och det är därför som jag tror att den har dragit så mycket folk hittills, säger Maria Narevik, kommunikatör på Campus Varberg.

Redan under tisdagsförmiddagen hade närmare 200 personer anmält sig. Under hösten låg spannet mellan 50 och 100 personer per föreläsning men Maria Narevik tror att trycket blir högre under våren eftersom fler har vant sig vid digitala evenemang.

– Det känns som att det har vänt och är mycket mer drag i anmälningarna nu, säger hon.

Näst på tur att föreläsa efter Emma Frans är Sanna Arnfjorden Wadström som ska prata om generationsskiften inom företag och sist ut är Camilla Lugnet som ska berätta om Världsarvet Grimeton.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här