Emil Eriksson ute på jobb på Stora Valla i Degerfors.
Emil Eriksson ute på jobb på Stora Valla i Degerfors. Bild: Privat

Emil Eriksson om Varberg, fotbolls-VM och Snett Inåt Bakåt

Emil Eriksson, 34, från Varberg är med i Sveriges mest inaktuella sportpodd - Snett Inåt Bakåt. En podd för alla idrottsnostalgiker där ute.

ANNONS
|

– Jag och mina kollegor satt och snackade om sport och upptäckte att våra diskussioner alltid hamnade lite vid sidan av den faktiska sporten. Då tänkte vi att vi kunde göra en podd där vi berättar om sånt här, säger Emil.

Hans kollegor är den kände Sportbladet-journalisten Marcus Leifby och Halmstad-entreprenören Christian Albinsson. En gång i veckan blickar de bakåt i idrottshistorien för att hitta och förmedla den där känslan som är förbunden med stora eller små sportögonblick.

Snett Inåt Bakåt ringde upp chefen på Kumla

Inför herrarnas fotbolls-VM 2018, till exempel, tyckte ingen på redaktionen att den där riktiga VM-känslan riktigt hade infunnit sig.

– För att vi ska få den där känslan så behöver det nästan gå ut en varning från Livsmedelsverket om att det uppmätts höga halter av cesium i svenskt griskött, eller att två livstidsdömda fångar rymt från Kumlabunkern och är på fri fot i skogarna nånstans i Mellansverige, säger Emil.

ANNONS

Därför ringde Snett Inåt Bakåt upp chefen på Kumla, som höll med om att det var lite väl länge sedan någon rymt.

– Märkligt nog var det många lyssnare som hörde av sig och höll med oss om allt det här. Och där nånstans tror jag vi skiljer oss från andra poddar.

Emil Eriksson har spelat i Wic och HK Varberg

Alla tre är med och pratar i podden men det är Emil som klipper, mixar och musiklägger avsnitten. Han erbjöd sig att göra det för att öka chanserna att få jobbet.

– Problemet var bara att jag aldrig hade öppnat ett ljudredigeringsprogram och det skulle klippas in en massa ljud och läggas på musik och mixa ljudnivåer och läggas filter på mickar och grejer. Jag tror det första avsnittet tog en veckas heltidsarbete att få klart.

Emil är född och uppväxt i Varberg och bodde där fram till 2006 när han flyttade till Uppsala. Sedan 2013 bor han i Stockholm, men han ser fortfarande sig själv som varbergare.

– När jag var yngre sysslade jag med nästan all sport. Jag har spelat innebandy för Wic-85, handboll för HK Varberg, fotboll för Trönninge BK och (underbara) Rolfstorps GIF, pingis för VBTK (under Ann-Christin Hellman!) och golf för Varbergs golfklubb, berättar Emil.

ANNONS

Hans släkt bor fortfarande kvar i Varberg.

– Farsan grillar sin fläskkarré som vanligt i sin trädgård i Mariedal, vilket är jävligt bra för då är det nära till Påskbergsvallen och allsvensk fotboll.

ANNONS