Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Efter storkonkursen – leklandet hyrs ut

Restaurangen Bruket fortsätter att hålla stängt efter konkursen i Varbergsgruppen. Däremot hoppas fastighetsägaren att kunna hyra ut Brukets lekland till någon annan aktör.

Nu är det dags för nästa tur efter konkursen i det lokala krogimperiet Varbergsgruppen. Som HN tidigare berättat har Claes Dahlgren genom sitt bolag Bruket i Varberg AB köpt loss ett antal restauranger ur Varbergsgruppens konkursbo. Claes Dahlgren, som ägde konkursade Varbergsgruppen, äger också fastigheterna vid Brukstorget genom sitt bolag Baleno.

Nu tas nästa steg – att dela upp restaurangen Bruket och Brukets lekland i två separata enheter.

– Vi tror att det skulle kunna vara bra om leklandet kan drivas separat, säger Balenos kommunikatör Erica Oskarsson.

Därför har man nu börjat se sig om efter en aktör som vill driva leklandet. Däremot dröjer det innan restaurangen Bruket kommer att öppna igen.

– Det kommer vi att ta tag i under hösten. Vi ser inte att det är möjligt att ha öppet i sommar med tanke på pandemin och restriktionerna, säger Erica Oskarsson.

Restaurangen Verket, som var en av de restauranger som ägaren Claes Dahlgren köpte loss ur konkursen via sitt bolag Bruket i Varberg AB, öppnar däremot den 8 april.

Varbergsgruppens tidigare restaurang Nestet på fästningen, den enda restaurang som inte köptes loss ur konkursen av Claes Dahlgren, står tom.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här