Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Efter rivningen: Så ska nya Charleshill se ut

Inom kort rivs gamla Charleshill. Derome Hus AB hoppas få bygglov för nya Charleshill, en bostadsrättsförening med 42 lägenheter.

Eternitplattorna är nedmonterade och härnäst ska skopan sätta tänderna i Charleshill – det gamla huset som ligger där Norra vägen och Baggens gränd möts.

Fastigheten ägs av Deromekoncernen och tanken är att det gamla huset ska ersättas av ett nytt större hus med 42 lägenheter. Bygglovsansökan är inlämnad och byggnadsnämnden förväntas ta ställning till ansökan under sitt möte i slutet av den här månaden.

Bygge i trä

Derome vill bygga huset i trä och ge fasaden stående träpanel. Huset ska bli fem våningar högt, där den femte våningen är indragen. Högst upp anläggs en takterrass, tillgänglig för hela bostadsrättsföreningen. Arkitekt är Arkkas Arkitekter.

– Huset kommer att få snickarglädje med modernt stuk. Mellan balkongerna ligger det kilar vända mot varandra, berättar Lars Carnmark som är projektledare för Charleshill på Derome Hus AB division bostad.

– Vi ska ha säljstart vecka 38 och vi kommer börja bygga först när hälften av andelarna är sålda. Vi har en förhoppning om att det ska gå hyfsat snabbt. Det är redan över 400 intressenter som anmält sig.

Priser som snittet

Nya Charleshill ska innehålla tolv tvåor, 21 treor, åtta fyror och en etta. Priserna är inte fastställda ännu men Lars Carnmark säger att de "kommer följa snittet i stan".

Förutsatt att försäljningen går som tänkt och tidsplanen håller ska nya Charleshill kunna stå klart i augusti 2022. De hyresgäster som bott i gamla Charleshill har erbjudits andra lägenheter i Deromes fastighetsbestånd.

LÄS MER: Stor enighet om att riva Charleshill och bygga nytt

LÄS MER: Gammal fabrik kan bli bostäder

LÄS MER: Gamla Länk 80-huset rivs och ger plats för nybygge

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här