Efter flera turer – nu byggs planket i Varberg

Nu är bygget av det omdiskuterade bullerplanket längs Västkustvägen vid Willys igång. Planket kostar lika mycket som en flådig villa.

ANNONS
|

Bullerplanket ska skydda de boende på Traneberg från trafikbuller från Västkustvägen. Det har funnits med i kommunens budget sedan 2012. Efter många turer drog bygget av planket igång nu i mars.

Planket byggs av stål och trä. Det ska bli 350 meter långt. Kommunen bygger planket i egen regi och det beräknas bli färdigt under 2021.

LÄS MER:Plank mot buller når miljonnota

HN har rapporterat om planket flera gånger på grund av dess höga prislapp. Budgeten har varierat men ett tag var den uppe i 7,6 miljoner kronor. Nu har den landat på 6,1 miljoner kronor. Hittills har nära 2,3 miljoner kronor gått åt.

LÄS MER:...men det dyra bullerplanket vid villaområdet gör det inte

Den höga kostnaden förklarar kommunen med terrängen.

ANNONS

– Det känns bra att vi kommit igång med bygget. Det har ju varit lite fram och tillbaka. Budgeten är som den är. Vi är angelägna om att kostnaderna hålls nere så mycket det går. Det är en del försvårande omständigheter i marken och att det är kuperat som gör att det kostar en del att bygga. Det är inte att bygga som på platta marken, säger Micael Åkesson (M) som är ordförande i hamn- och gatunämnden.

– Planket är efterlängtat. Många boende är glada att det äntligen byggs.

LÄS MER:Gamla E 6 mot helt ny karaktär

ANNONS