Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

E6 avstängd efter olycka

E6 fick tillfälligt stängas av efter att en bil fick vad som verkar vara vattenplaning och körde av vägen. Enligt polisen hamnade bilen på en åker.

Räddningstjänsten var först på plats.

– Det verkar vara en vattenplaning som orsakat olyckan, men föraren ska inte vara skadad, berättade Mats Rydberg, inre befäl.

– Han larmade själv SOS och var ute ur bilen och gick under samtalet.

Räddningstjänsten beslutade i ett inledande skede att stänga av motorvägen helt. Det var södergående riktning, mellan trafikplats Varberg C och trafikplats Himle, som berördes.

En halvtimme efter avkörningen, som inträffade några minuter efter halv nio, lämnade räddningstjänsten platsen, och vägen var åter helt öppen för trafik. Ambulans hade skickats till platsen men föraren ska inte ha behövt åka med för vidare vård.

Kvar på platsen var polisen som skulle hjälpa till med bärgning av bilen, som ska ha hamnat på en åker.

– Det verkar som att bilen har voltat ut på åkern, sade Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson, och upprepar också han att föraren ska ha klarat sig utan skador.

Det låter otroligt vid en sådan olycka?

– Ja det kan det göra, men bilarna är ganska säkra nuförtiden. Det är faktiskt inte många som skadas i trafikolyckor, säger Gustafsson, och fortsätter:

– Med undantaget om man blir påkörd.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här