Mer trafiksäkert. Nu ska cykelvägen mellan Håsten och centrum förbättras.
Mer trafiksäkert. Nu ska cykelvägen mellan Håsten och centrum förbättras.

Dubbeljobb när cykelbana breddas

Kort efter att nya lyktstolpar sattes ut längs Trädlyckevägen ska kommunen bredda gång- och cykelvägen. Nu ska lyktstolparna flyttas.

ANNONS
|

Det var under förra året som kommunen kompletterade den befintliga gatubelysningen längs bland annat Trädlyckevägen.

Nu vill kommunen förbättra tillgänglighet och framkomlighet för gång- och cykeltrafik, och som ett led i detta behöver cykelbanan breddas.

– Jag kan förstå att folk tycker att det är konstigt att en relativt nysatt lyktstolpe måste flyttas. Och det är inte helt positivt att det måste göras så snart efter att det arbetet gjorts, säger Henrik Petzäll, chef för hamn- och gatuförvaltningen.

På hamn- och gatuförvaltningen görs olika typer av utvecklingsplaner, och i just detta fall har det blivit kort tid emellan projekten, menar Henrik Petzäll.

ANNONS

– Från början såg vi ett behov av jämnare ljus längs sträckan, och efter det arbetet kom nya tankar om att bredda för bättre framkomlighet, säger Henrik Petzäll.

– Man kan säkert ha synpunkter på detta, men jag tror att man får titta på det med ett bredare perspektiv, säger han.

Arbetet med att bredda gång- och cykelvägen mellan Hagaskolan och Håstens torg påbörjas nästa vecka.

– Där vi kompletterade belysningen förra året fanns redan kablar sedan innan. Visst, hade vi vetat att vi skulle bredda vägen hade vi så klart väntat, men å andra sidan är flytten av lyktstolparna ganska lätt gjort i sammanhanget, säger Elias Werling, gatuingenjör på hamn- och gatuförvaltningen.

ANNONS