Drottning Blanka startar ny utbildning

I år firar Drottning Blanka gymnasiet 20 år i Varberg. I samband med detta presenterar de etableringen av ett nytt program och två nya inriktningar inför hösten 2021

ANNONS
|

I vår när gymnasievalet öppnar är det för första gången möjligt att välja ekonomiprogrammet på Drottning Blankas i Varberg. Skolan har fått tillstånd av Skolinspektionen att från och med hösten 2021 att starta ett nytt program.

– Ekonomiprogrammet är ett av Sveriges mest sökta program, så vi är naturligtvis väldigt glada att kunna erbjuda det till våra elever, säger Stefan Lindh rektor på Drottning Blankas gymnasium i Varberg.

Skolan kommer också satsa på två unika profiler av ekonomiprogrammet, framtaget för Drottning Blankas gymnasieskolor. Den ena är en inriktning mot business och hospitality management och den andra är kriminologi.

– Vi har en förhoppning om att kunna starta två nya klasser med runt 15 elever i varje klass, säger Stefan Lindh.

ANNONS

Som det ser ut nu kommer skolan inte behöva större lokaler för de nya utbildningarna men Stefan säger att det beror lite på hur många elever som söker det nya programmet.

– I dag utnyttjar vi inte de lokaler vi har till fullo men skulle de vara så att vi behöver mer utrymme har vi en plan för det med, säger han.

Stefan säger också att startandet av det nya programmet kommer innebära nyrekrytering till skolan i Varberg.

– Vi håller på att kolla över behovet nu men jag uppskattar att det kommer innebära att vi behöver anställa en till två nya lärare, säger han.

ANNONS