Dispyt om olaglig vedbod fortsätter

Vedboden är knökfull av torr ved inför vinterns behov. Men giltigt bygglov saknas och vedboden måste rivas före den sista november.

ANNONS
|

Inte nog med det. Ärendet är långdraget och byggnadsnämnden har utdömt ett vite om 50 000 för varje påbörjad tremånadersperiod så länge vedboden står där den står och är utan bygglov.

Familjen har överklagat byggnadsnämndens beslut till länsstyrelsen. Korrespondensen mellan familjen med vedboden och byggnadsnämnden samt stadsbyggnadskontoret har varit flitig i både muntlig och skriftlig form vilket framgår av överklagan. En byggnadsinspektör har besökt familjen och på plats diskuterat vedbodens framtid.

Vid det tillfället gällde rivningsbeslutet. Då framförde familjen två alternativ till tänkbara lösningar. Det första alternativet var att vedboden skulle få vara kvar, eventuellt ändras till ett annat utförande. Som alternativ två framfördes önskemålet att rivningsbeslutet flyttas till våren 2013. Under den tiden hinner stora delar av de 20 kubikmetrarna torr ved förbrukats. "Någon alternativ lagringsplats för denna kvantitet ved finns inte", skriver familjen i överklagan.

ANNONS

Nu lär familjen knappast riskera att elda med sur ved och frysa i vinter. Innan det på allvar är framme vid en rivning hinner ärendet vandra mellan familjen och myndigheterna några varv till. Kanske så länge att det kan fungera som vedförråd även över nästa vintersäsong. Och så länge besluten inte vunnit laga kraft slipper familjen också betala vitesföreläggandet.

ANNONS