Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Didings kritik växer på Facebook

Affärsmannen Lasse Diding fortsätter sina anklagelser mot politikern Sven Andersson (M).… – Antingen är det ett missförstånd eller ren ondska, kommenterar Andersson.

Tidigare i veckan lämnade Lasse Diding in en stämningsansökan mot Sven Andersson till Varbergs tingsrätt. I stämningen påstår han att politikern tagit en bit bröd från hans frukostbuffé på Hotell Gästis. Han ville dock inte kommentera stämningen närmare för HN på onsdagen.
Bara timmar senare publicerade Diding ett långt inlägg på Facebook där han anklagade  kommunpolitikern Sven Andersson för snatteri vid en mängd tillfällen. Dessutom påstår han att ett tiotal andra personer hört av sig till honom med liknande observationer.
Varför göra en så stor grej av en bit bröd?
– Gå in och läs mitt Facebookinlägg, säger Lasse Diding.

Sven Andersson säger sig varken tagit del av stämningsansökan eller ha vetat om att Diding gjorde en polisanmälan mot honom i april för brödsnatteriet. Den polisutredningen lades ner. Han känner heller inte till de nya anklagelserna på Facebook.
– Jag får ordna mig en advokat och sätta mig och gå igenom det här, säger Andersson.

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) säger till HN att hon inte känner till anklagelserna mot partikamraten.
– Sven får redogöra för saken på nästa möte med moderatgruppen, säger hon.

Reglerna kring vad man får lov att skriva om en annan människa på nätet är lite snåriga.
Får man skriva på internet att en person tagit saker?
– Det beror på hur ofta man ska ha tagit saker, på personens position och vad han har gjort, säger Nils Funcke, expert på tryckfrihetsfrågor till HN.
– Det beror även på om det ska ha skett i egenskap av personens yrkesroll. Handlar det till exempel om att personens yrkesroll gett honom tillträde till speciella lokaler och att han snattat där så kan det vara okej att skriva sådant.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här