Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Detta händer med lekplatserna i Varbergs kommun

Arbetet med att rusta upp kommunens lekplatser fortsätter. Just nu håller lekplatsen i Åskloster på att förnyas.

Upprustningen av Åsklosters lekplats är i full gång och förväntas att vara klar någon gång i april.

– På den lekplatsen tar vi bort det som finns för att den är i så pass dåligt skick. Den ska få en ny karusell, gungställning, konstgräs och klätterställning med sand under sig, säger Nicole Molina, projektingenjör på hamn- och gatuförvaltningen.

Trönninge står på tur

När det är klart i Åskloster är det tre lekplatser i Trönninge som ska rustas upp. Det kommer att ske i följande ordning: Jonsbergsvägen, Smedvägen och Trönningevägen. På Jonsbergsvägen ska nuvarande utrustning bort och ersättas med en ny lekplats.

–Lekplatserna i Trönninge rustar vi upp för att slippa avveckla då vi aldrig avvecklar en lekplats innan vi har rustat upp en annan i närheten. I Rolfstorp finns det en på Mårtens väg som vi kommer att avveckla medan vi utvecklar en på Georgs väg, säger Katarina Wellholt, projektledare på hamn- och gatuförvaltningen.

Byggen under 2020

Under 2020 byggdes det lekplatser i Tångaberg, Himle, Håsten, och Getterön. Gamla lekplatser i Gödestad och Karl Gustav revs för att byggas upp på nytt.

I samband med att nya lekplatser byggs, avvecklas som regel en eller ett par mindre lekplatser i närheten. Det har nu avvecklas lekplatser i Tångaberg, Tvååker och Getterön. Under 2021 ska lekplatsen i Lunden i Tvååker avvecklas. På Getterön kommer även två lekplatser tas bort under nästa år.

Läs mer: Här är 13 populära och nya lekplatser i Varbergs kommun

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här