Eliassons båtvarv begärdes i konkurs i oktober. Nu står det klart hur stora skulderna var.
Eliassons båtvarv begärdes i konkurs i oktober. Nu står det klart hur stora skulderna var. Bild: Annika Karlbom

Det saknades över elva miljoner kronor i kassan

Anrika företaget Eliassons båtvarv begärdes i konkurs i oktober. Konkursförvaltaren har nu gjort klart konkursbouppteckningen. Där framgår att bolaget hade över 13 miljoner kronor i skulder de inte kunde betala.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Det var den 12 oktober i år som Eliassons Båtvarv & Fritid AB på Getterön begärdes i konkurs. Det var ägaren själv som lämnade in konkursansökan till tingsrätten.

– Min förhoppning är att man ska kunna sälja rörelsen till någon som vill driva den vidare som ett båtvarv, sa konkursförvaltaren Anders Lundberg på Advokatfirman Kurt Lundberg då.

Någon överlåtelse av verksamheten blev det dock aldrig. Tiden för att få en av de intressenter som trots allt fanns på plats blev för knapp. I mitten av november bekräftade Anders Lundberg att det inte blev någon överlåtelse och att verksamheten under namnet Eliassons båtvarv läggs ner.

ANNONS

– Konkursboet har sålt alla inventarier och allt lager på auktion och i förra veckan återlämnade konkursboet fastigheten med byggnader till fastighetsägaren, sa Anders Lundberg till HN den 18 november.

Konkursbouppteckningen visar siffrorna bakom konkursen

Den första december lämnade Lundberg in konkursbouppteckningen till Varbergs tingsrätt. Orsakerna till konkursen framgår inte av denna, men det framgår bland annat hur stora skulderna är och vilka som är fordringsägarna.

Skulderna i företaget uppgår till omkring 13,5 miljoner kronor. Majoriteten av tillgångarna kommer från den auktion av varulager och en inventarier som skedde i november. Enligt konkursbouppteckningen värderades lagret till drygt 9 miljoner kronor. Men inbringade bara 1,4 miljoner kronor vid auktionen.

Efter att ha sammanställt tillgångar och skulder så konstaterar konkursförvaltaren Anders Lundberg:

”Bristen i boet är således 11 389 827 kronor”

LÄS MER:Konkursboet har sålt alla tillgångar på auktion

LÄS MER:Tiden är knapp om Eliassons båtvarv ska finnas kvar

LÄS MER:Eliassons båtvarv på Getterön är begärt i konkurs

LÄS MER:Här är företagen som gått i konkurs under krisen

ANNONS