Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Det ideella jobbet bakom kulisserna du aldrig ser

En allsvensk match kräver mycket jobb bakom kulisserna. Vi har tittat in när HK Varberg förbereder för en helt vanlig kamp i serien.

Det krävs en grupp folk som är grundligt inkörd i arbetet för att det överhuvudtaget ska bli match. Vecka för vecka förväntas de ställa upp på sin fritid för att göra ett jobb när den vanliga arbetsdagen är slut.

Det fixas, bryggs kaffe, tejpas, hälls och så lite allmänt pill och fix. Allt för att du ska få en kopp kaffe eller korv. Och framför allt för att spelarna ska kunna göra det de älskar mest.

Sisu har gjort en undersökning som visar vilket omfattande arbete som genomförs av ideella krafter.

– Undrar om politikerna är medvetna om vilket jobb alla människor i de ideella föreningarna i kommunen utför, säger Peter Ideböhn, ordförande i Hk Varberg.

Det är ett sammansvetsat gäng, alltifrån Jari Alatalo (som var med i HK Varbergs första seriesegrande lag) till Jimmy Hjalmarsson (före detta mackägare) och Åke Gabrielsson. Åke var med om att starta handbollen i Varberg. Som 87-åring leder han mötena i både eventgruppen och det tekniska mötet. Allt på briljant vis.

– Går mötet för långsamt, ser Åke till att det går vidare i rask takt och inte stannar upp, säger en man.

– De gör ett enormt jobb. Vi är så tacksamma, säger Calle Aronius, målvakt i HK Varberg, när han ”känner av” hallen innan han byter om.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här