Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/17

Derome firar 70 år med stor baluns

70 år som företag. Det firade Derome med stor baluns på lördagskvällen. 1100 gäster kom för att äta, bli underhållna och själva ta en svängom på dansgolvet.


Samtidigt var festen en markering att nya tider kommer. Nu tar tredje generationens Andersson över Derome.Gästerna strömmade till Sparbankshallen under lördagseftermiddagen. Redan klockan fyra anlände de första gästerna, de flesta i bussar. En del kom långväga ifrån, från Norge och från Tyskland. 
Ett intensivt minglande pågick och sedan var det dags för middagen. Under middagen höll avgående koncernchef Karl-Erik Andersson ett slags avskedstal och introducerade också tillträdande Magnus Andersson som talade om framtiden. Festen var en väl planerad tillställning.
– Vi har planerat i ett år för den här festen, berättade Magnus Andersson.
Av 1600 inbjudna gäster kom 1060 personer för att fira. På menyn stod smakrika delikatesser med rödlöksmarmelad, äpple- och rosmarinstek kycklingfilé med calvadossky och potatisgratäng samt chokladdessert med avec.
Under kvällen bjöds det förutom på dans också på underhållning. Mats Randér fungerade som konferencier och underhållare och förutom honom uppträdde också artisterna Thérèse Löf Amberg, Fredrik Willstrand (tidigare känd som Shakin´Fredrik) och Hans-Olof Berg och Jubileumsorkestern.