Den mystiska ringen har hittat sin ägare

Den gåtfullt upphittade ringen i varbergaren Mikael Nilssons bankfack kommer nu av allt att döma kunna återbördas till sin riktiga ägare.
– Jag har fått information som gör att jag är helt säker på att det är rätt person, säger Nilsson.

ANNONS
|

Det var tidigare i veckan som HN skrev om den guldring som på ett mycket ovanligt sätt hittats i varbergaren Mikael Nilssons bankfack. Ringen hade av allt att döma legat i bankfacket i många år och det var oklart hur ringen hamnat där och vem som var dess rättmätiga ägare.

Men nu har gåtan fått sin lösning.

– En banktjänsteman har gjort ett jättejobb och lyckats hitta ägaren. Vi är jätteglada för detta. Ringen har inget större ekonomiskt värde, men ett affektionsvärde, konstaterar Mikael Nilsson på söndagen.

Den person som nu ska få tillbaka ringen har bett om att få vara anonym och därför är också historien kring hur ägaren hittats hemlig.

ANNONS

– Jag har fått information som gör att jag är helt säker på att det är rätt person, säger Nilsson.

Ringen kommer att lämnas tillbaka under kommande vecka.

– Vi sökte efter en nål i en höstack och fann den. Det är underbart, säger Mikael Nilsson.

Den aktuella ringen är en klackring med ett ingraverat kvinnonamn och hittades i en ask från en numera nedlagd guldsmed i Kungsbacka. Historien med den upphittade ringen är ovanlig och överraskade även Varbergs Sparbanks vd Bo Liljegren som till HN sade att: ”Jag har jobbat i bank i hela mitt liv och jag har har aldrig hört talas om något liknande”.

HN har sökt Liljegren för en kommentar kring att ägaren till ringen nu är funnen.

ANNONS