Delade åsikter på samråd om Snidaren

För mycket trafik längs Sveagatan, konstigt med rundad fasad och för lite grönt längs vägen. Det var några av ämnena som togs upp när kommunen och närboende diskuterade planerna för nya området Snidaren.

ANNONS
|

Det var ett tiotal personer som hade tagit sig från sina hem runt Lorensberg till kommunhuset på Östra Långgatan. Några var där i som representanter för bostadsrättsföreningar och några var där som boende i närheten men alla ville vädra sina åsikter om att få en ny bostadslänga som granne.

En stor fråga på mötet blev hur trafiken ska dirigeras om staden ska förtätas ytterligare. Föreslaget om ytterligare en garageuppfart längs Sveagatan kritiserades av flera närvarande.

–Det blir ju väldigt mycket trafik på den gatan, jag tycker det hade varit mer idealt på Snidaregatan men den är ju så liten. Men om man gjorde så skulle man komma åt Träslövsvägen lätt, fast från andra hållet, säger Stefan Andersson som bor på Lorensberg.

ANNONS

En annan del av planen som väckte åsikter var det faktum att så gott som all grönska ligger in mot innergården. Något som en del grannar tyckte var synd, då mycket av den lummighet som präglar gatan i dag försvinner.

Andra estetiska frågor som hushöjd och varför byggnaden ska ha en rundad fasad ställdes också. Mötesdeltagaren Stefan Andersson ser positivt på designen, som han tycker liknar Lorensbergs.

–Det är bra att man bygger med olika höjder, så att man kan få lite utsikt till exempel till Påskbergsskogen. Sedan kanske det blir lite billigare om man kan bygga på höjden också, säger han.

Stefan Andersson ser allra helst att de bostäder som byggs blir hyresrätter. Han tycker det är bra att man bygger mer eftersom han tycker det behövs fler lägenheter i stan.

–Ja, och sedan bor jag ju själv här. Då kan jag ju inte missunna någon att bo centralt, säger han.

ANNONS